Yetiştirme yurdunda kalan arkadaşımın mobbingi
Merhaba. Öncelikle burada yeniyim. Eğer bir kusurum olursan şimdiden özürleriöi sunarım. Başımdan geçen olay yaklaşık 2 yıl önce yanlış anlaşılma yüzünden birini bana vurmasıyla başladı. Sonra çocuk benden özür diledi ve kardeşimsin dedi. O gün bu gündür rahat bırakmıyor. Para istiyor şuraya gel buraya gel diye zorluyor. Para bulamazsam tehtit ediyor. Git şu kızın numarasını al diye beni zorluyor. En sonunda dayanamadım ve benden istediği parayı atmadım. Sonuç olarak 3 gündür 70 den fazla çağrı bıraktı beni tehtit etmeye devam ediyor. Araya arkadaşları soksamda (ortak arkadaş) hala tehtit ediyor. Ve sorun şu ki yetiştirme yurdunda kalıyor ailesi olmadığı için kaybedecek bir şeyi yok kafayı bana takmış. Normal biri olsa konuşursun döversin konu kapanır ama ne denediysem yakamdan düşmüyor. Sizce ne yapmalıyım ? Şikayet edersem ne olur kesin bir sonuca varır mı ? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için sayın büyüklerim..
Cevap: Sizce ne yapmalıyım
Durumu anne babana aç gidip yetiştirme yurdunun yetkilileriyle görüşsün belki başka bir ile yollarlar ya da bir tedbir alırlar olmadı savcılığa şikayet etsinler.
Cevap: Yetiştirme yurdunda kalan arkadaşımın mobbingi
Abicim ben 18 yaşındayım bende şikayet edebilirim ama size şöyle söyliyeyim 3 ay sonra yurtta çıkarılınca yine gelip beni bulur.
Alıntı:
Ebaris1 rumuzlu üyeden alıntı
Abicim ben 18 yaşındayım bende şikayet edebilirim ama size şöyle söyliyeyim 3 ay sonra yurtta çıkarılınca yine gelip beni bulur.
Sonuçta 2 seçeneğiniz var;
- gidip şikayet edeceksiniz ,
- oturup korkmaya devam edeceksiniz.
Bir çarpmadan para istemelere tehditlere nasıl vardı aranızdaki ilişki o konuda da biraz detay verirseniz belki bir şeyler bulunabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonuçta 2 seçeneğiniz var;
- gidip şikayet edeceksiniz ,
- oturup korkmaya devam edeceksiniz.
Bir çarpmadan para istemelere tehditlere nasıl vardı aranızdaki ilişki o konuda da biraz detay verirseniz belki bir şeyler bulunabilir.
Erdoğan abicim sana şöyle anlatayım ben bu çocukla raslaşmamak için uzak duruyorum arkadaşlıktan öte kendisi zorla arkadaşlık yapıyor benle sokağa bile çıkasım kalmadı denk gelince o gün geceye kadar yanında tutuyor. Para istemesini şöyle açıklıyayım. Bir yere borçları oluyor zorla para bulmamı istiyor en son olanı da adıyamanda olduğunu ona para atmam zorunluluğu olduğunu atmasam hiç iyi bir şey olmayacağını tehtite varan ve haddini aşan kelimeler kullanıyor (gelirsem kafanı keserim bu sefer evinden alırım seni gb.)
- - - Updated - - -
Abim benim onla arkadaşlığım yok kendisi zorla beni arkadaşı görüyor
18 yaşını bitirmediysen yani 19 yaşından gün almadıysan ki ben öyle sanıyorum annenle babanla birlikte hareket etmelisin hem daha etkili olur bu vatandaş da yetiştirme yurdunda kaldığına göre 18 yaşını doldurmamış olmalı diye düşünüyorum yetiştirme yurtlarında kaç yaşına kadar barındırıyorlar ki emin değilim gerçi sen de onunla arkadaş olduğuna göre yaşıtsınızdır diye düşündüm felan filan işte.
Abicim ben onla arkadaş değilim :) o zorluyor tek taraflı yani ve şikayet sonucu ne olur peki
Söylerim bak o çocuğa onunla arkadaş değilim diyo derim artık kafanı mı keser gelip evden mi alır bilemem. Şikayetin sonucu belli olmaz hemen hapse atmazlar elbet ama en azından yetiştirme yurdunda müdür fırçası yer polis savcı filan görür mahkeme çıkabilir hakim görür az şey değil.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Söylerim bak o çocuğa onunla arkadaş değilim diyo derim artık kafanı mı keser gelip evden mi alır bilemem. Şikayetin sonucu belli olmaz hemen hapse atmazlar elbet ama en azından yetiştirme yurdunda müdür fırçası yer polis savcı filan görür mahkeme çıkabilir hakim görür az şey değil.
Evet dediğiniz gibi yaptım şikayete gittim bir şey olmaz diye gönderdiler ve 1 aya yakın dışarı çıkamıyorum. Nedeni daha fazla sinirlenmrsi ve 1 aydır her gün gittiğim yerlere gidip beni sorması şimdi ne yapmalıyım
Yetiştirme yurdunda kalan çocuk
Merhaba bu başlığı bir daha açışım. Bundan 2 yıl önce kavga sırasında tokat atıp özür dilemesi sonrası kardeşimsin diyerek başıma bela oldu. 2 yıldır ara ara (3 ayda bir nerdeyse ) tehtit etmesi. dediğiniz gibi şikayete gideceğimi öğrenip bunun üzerine daha yoğun taciz etmesi. 2 hafta önce yolda gördü boynumu sıkarak tehtit etti. bir şey yapamamasının nedeni ise bizim kalabalık olmamız. 1 haftadır evden çıkmıyorum ve önceden gittiğim yerlere beni sorması ve çalışanlarına ben gelince aramalarını istemesi. Sizce ne yapmalıyım