Cevap: yardım nafakası ve icra
Maaş hacizine ilişkin talebinizden vazgeçersiniz.Babanız nafakayı ödemediği duruma icra takibine devam edersiniz.
Çalışanın emeğinin karşılığı olan ücret, işçinin yaşamını sürdürebilmesi için önemli geçim kaynağı. Bu sebeple İş Yasası işçinin ücretinde bazı önemli güvenceler getirmiştir. 4857 sayılı İş Kanununun 35 inci madddesine göre, işçinin aylık ücretinin dörtte birinden fazlası haczedilemiyor veya başkasına devir ve temlik olunamıyor. Ancak işçinin bakmakta olduğu aile üyeleri için yargıç tarafından takdir edilecek miktar bu paraya dahil değil.
[QUOTE=Sabuhi Rahimov;518731]1)
2) İcra Müdürlüğü kendi yaptığı işlemleri geri alamaz. İcra Müdürlüğünün işlemlerini ancak İCRA TETKİK MERÇİİnden kaldırtabilir, iptal ettirebilirsiniz. Sizin olayınızda yasa ile belirlenen karine sınırlarını aşan aşkın haciz var ve bu işlemi de icra müdürlüğü yapmış..
Peki çözüm ne?
-Bankaya giderek soruna çözüm üretmeniz mümkün değil. Çünkü, işlem yasal olmasa bile banka YETKİLİ MAKAMLARIN (icra müdürlüğü) EMİR VE KARARLARINA RİAYET ETMEKLE mükellef..
-Alacaklı vekili avukata da müracaat edemezsiniz. Çünkü, o meslektaşımız da müvekkilinin onamını almadan haczin kalrdırılmasını talep edemez. Aksi takdirde müvekkiline karşı kişisel sorumluluğu doğar.
Yapacağınız iş hukuka aykırı icra işleminin iptalin sağlamak için memur muamelesini şikayet yoluna gitmektir. Yani sorununuzun çözüm yeri İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİdir.
Bunun için yapmanız gereken;
-Maaşınızın 1/4'ünün kaynakta kesinti şeklinde haczedildiğini-ki takip dosyasından anlaşılabilir- ispatlamak,..
-Bankadaki mevduatınız üzerine gelen haczin esasen aldığınız tüm maaş üzerine geldiğini -ki maaşınızın o banka vasıtası ile ödendiğini ve bankadaki paranın da maaşınızın kalan 3/4'lük kısmı olduğunu- ispatlamak..[/QUO
Cevabı tek olan bir konuda bir çok soruyla ilgisi olmayan ihtimalleri sıralamak soruyu yönelten de kavram karmaşası yaratır.Alacaklı taraf maaş haczini kaldırmak istiyorsa vekili varsa bunu vekili vasıtasıyla,vekili yoksa bizzat kendi talepte bulunarak yapabilir...
yeri gelmişken benimde bir sorum var maaşımdan icra kesintisi var ama 2 aydır okul kesinti yazısını göndermemiş geriye dönük isterler mi
Aynen isterler.Hatta maaş kesintisini uygulamayanlar hakkında şikayetçi olurlar.Ben de yeri gelmişken söylemiş olayım.
peki işlemler nasıl olacak o kesilmeyen miktar elden mi ödenecek yoksa maaştan mı alınacak eldense ödeyemem zaten maaştansa alsınlar
[QUOTE=Av.Ergün Vardar;518738]
Alıntı:
Sabuhi Rahimov rumuzlu üyeden alıntı
1)
2) İcra Müdürlüğü kendi yaptığı işlemleri geri alamaz. İcra Müdürlüğünün işlemlerini ancak İCRA TETKİK MERÇİİnden kaldırtabilir, iptal ettirebilirsiniz. Sizin olayınızda yasa ile belirlenen karine sınırlarını aşan aşkın haciz var ve bu işlemi de icra müdürlüğü yapmış..
Peki çözüm ne?
-Bankaya giderek soruna çözüm üretmeniz mümkün değil. Çünkü, işlem yasal olmasa bile banka YETKİLİ MAKAMLARIN (icra müdürlüğü) EMİR VE KARARLARINA RİAYET ETMEKLE mükellef..
-Alacaklı vekili avukata da müracaat edemezsiniz. Çünkü, o meslektaşımız da müvekkilinin onamını almadan haczin kalrdırılmasını talep edemez. Aksi takdirde müvekkiline karşı kişisel sorumluluğu doğar.
Yapacağınız iş hukuka aykırı icra işleminin iptalin sağlamak için memur muamelesini şikayet yoluna gitmektir. Yani sorununuzun çözüm yeri İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİdir.
Bunun için yapmanız gereken;
-Maaşınızın 1/4'ünün kaynakta kesinti şeklinde haczedildiğini-ki takip dosyasından anlaşılabilir- ispatlamak,..
-Bankadaki mevduatınız üzerine gelen haczin esasen aldığınız tüm maaş üzerine geldiğini -ki maaşınızın o banka vasıtası ile ödendiğini ve bankadaki paranın da maaşınızın kalan 3/4'lük kısmı olduğunu- ispatlamak..[/QUO
Cevabı tek olan bir konuda bir çok soruyla ilgisi olmayan ihtimalleri sıralamak soruyu yönelten de kavram karmaşası yaratır.Alacaklı taraf maaş haczini kaldırmak istiyorsa vekili varsa bunu vekili vasıtasıyla,vekili yoksa bizzat kendi talepte bulunarak yapabilir...
yani burdan anladıgım kadarıyla. icradaki maaş haczini kendi istedigimle kaldırtıp. tekrardan daha sonra tekrar haciz koydurabiliyorum?
Gizem Hanım ben usulun uzun tarafından ayrıntılı anlatmak amaclı soyledım hayır vekıl vasıtasıyla yapabılırsınız bunu
ne alaka ben kendi imkamlarım ıle icraya verdim ve maaşa haciz koydurdum vekil ne alaka