Velayeti annede olan çocukla ilgili...
Arkadaşlar, velayeti elinde olan anne, çocuğu kendi anne ve babası ile 20 gün tatil için şehir dışına gönderebilir mi? Babaya sormadan, görüş günlerini de dikkate almadan çocuğumu başka şehre göndermiş. Daha önce herhangi bir icra dosyası açtırmadım. Tutanak tutturmak için ne yapabilirim?
Cevap: Velayeti annede olan çocukla ilgili...
Avukat değilim fakat benim fikrimce anne kafasına göre hareket edemez.Nasıl mahkemede alınan karara uymak zorundaysanız çocuk kendisinde kalıyor diye anne de kafasına göre takılma şansına sahip olamaz diye düşünüyorum.ama tabi 20 günlük tatile gönderdi diye mahkemeden ne gibi bir sonuç alırsınız meçhul.
Alıntı:
poet19 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, velayeti elinde olan anne, çocuğu kendi anne ve babası ile 20 gün tatil için şehir dışına gönderebilir mi? Babaya sormadan, görüş günlerini de dikkate almadan çocuğumu başka şehre göndermiş. Daha önce herhangi bir icra dosyası açtırmadım. Tutanak tutturmak için ne yapabilirim?
Cevap: Velayeti annede olan çocukla ilgili...
14 yaşındaki kızımın velayeti bende.nafaka istemedim ve kendisi de bunu istemiyor zaten.ancak kızıma tehtidkar baskılar yapıyor.şiddet uyguluyor.sosyokültürel yetişme ortamlarımız fikirlerimiz birbirinden çok farklı.neredeyse uçurumlar var.ben çocuğumu kendi istediğim şekilde yetiştirmekte kararlıyım.çocuğumuzu istediği zaman görebilir çocuğum gidip kalabilir zaten aynı şehirdeyiz.eğitimi psikolojisi vs konularda kendisiyle her zaman fikir teatisine hazır olmama rağmen bu konuda başarılı olamıyoruz.kızımın yaşadıkları yüzünden psikolojisi altüst durumda ve babadan korkuyor görüşmek istemiyor.kanuni haklarım nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim.