Kredi borcunu ödeyememe ve iflas
arkadaşım şahıs şirketi kurdu. 6 ay devam ettikten sonra bankalardan 150 bin tutarında kredi çekti.daha sonra iş yaptığı şirketlerden biri iflas etti.kendiside iflas etti o borçları ödemezse ne olur.kendi üzerine hiçbir şey yok. en yakın arkadaşının adına geçmişe dönük senet yaptı ve icraya verdi şu an çalışıyor.maaşının ne kadarını alırlar ve bankalar icrada sırada beklerler mi? 10 yıl sonra icra dosyaları düşer mi? LÜTFEN ACİL YARDIM EDİN PSİKOLOJİSİ ÇOK BOZUK....
Cevap: Kredi kartlarımı ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Maaşının en az 1/4 ü ve varsa ikramiye vs lerin tamamı haczedilebilir.
10 yıl boyunca hiç bir takip yapılmazsa dosyalar zaman aşımına uğrar, o 10 yıllık süreçte yapılan her takip işlemi süreci askıya alır. Yani o 10 yıl kolay kolay dolmaz, dolmasına izin verilmez genelde.
Cevap: Kredi kartlarımı ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Alıntı:
KENANYDN rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım şahıs şirketi kurdu. 6 ay devam ettikten sonra bankalardan 150 bin tutarında kredi çekti.daha sonra iş yaptığı şirketlerden biri iflas etti.kendiside iflas etti o borçları ödemezse ne olur.kendi üzerine hiçbir şey yok. en yakın arkadaşının adına geçmişe dönük senet yaptı ve icraya verdi şu an çalışıyor.maaşının ne kadarını alırlar ve bankalar icrada sırada beklerler mi? 10 yıl sonra icra dosyaları düşer mi? LÜTFEN ACİL YARDIM EDİN PSİKOLOJİSİ ÇOK BOZUK....
150 bin deli para ya allah yardımcısı olsun ben yarısı kadar borcluyum uykum kacıyor arkadasın hic uyuyamıyordur muhtemelen.
10 yıl ne gecer nede o borc biter. 10 yıl boyunca hic takip etmeyecek banka ancak oyle. her takipde 10 yıl sil bastan baslar. benm sahsen birinden 100 lira alacagm var neredeyse hergun arıyorum. banka 150 bn için günde 2 kez takibe gider.
maasda ayrıca onay verilmediği sürece bir haciz bulunur. işyerine maas haczi yazısını ilk gönderen borç bitene kadar o alır kesintiyi.belli bir sıra vardır sırasıyla kesilir.alacaklı bankanın avukatı gercek olmayan maas haczinizin sıra cetveline itiraz edebilir.ama birsey cıkarmı bundan onu bilmiyorum.
allh yardımcısı olsun