Allah bütün devletin belasını cezasını versin.
Merhaba
Vatandaş ağrıları yüzünden devletin bir sağlık kuruma gider.
Ancak vatandaşı doktor anlamsız keyfi bahanelerle muayne etmez.
Vatandaş du durumu tüm yetkili kurumlara şikayet eder.
Ama yetkili kurumlar şikayeti umursamaz dikkate almaz anlamaz ya da anlamamızlaktan gelir.
Zaten devletin yaptığı tedavilerin kaliteside yetersizdir ve tartışılmaktadır.
Tedavi bir yana devletin başkentinde muayene bile edilemeyiyen vatandaşın
bu devletin Allah belasını versin, 35 yıldır verdiğim tüm vergiler başta cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzerine beni muayene etmeyen doktorlar ve diğer ilgili tüm devlet çalışanlarına tamamı zehir zıkkım haram olsun ve hepsinin allah belasını versin, lanet olsun cümlesi cezayı gerektirir mi? Bu cümlenin hukuksal bir sorumluluğu var mıdır?
Bu düşünce hakaretmidir?
Bu düşünce şuç mudur?
Durumu hukuki açıdan şuç-ceza ilişkisi yönünden değerlendire bilecek katılımcılarım yorumları için şimdiden Teşekkürler.
Herkese sağlıklı sorunsuz günler.
SAYGILARIMLA
Cevap: Allah bütün devletin belasını cezasını versin.
Bir yazarmıydı şairmiydi hatırlamıyorum ."Hakim bey şu savcıya o.çocuğu diyebilirmiyim" diye soruyor. Hakim hayır diyemezsin otur yerine diyor.
Yazar peki efendim deyip oturuyor. Zaten demiş. Diyemezsin dese ne yazar?
Sizin soruda buna benzemiş. Ama akıllıca :)
Evet hakarettir.
- - - Updated - - -
Üstelik Devlet büyüklerine hakaret ve aşağılama daha fazla cezayı gerektiriyor.
İlk bir kaç makam sahibi ilgilenir mi bilmem ama, sonrasındaki ''diğer ilgili tüm devlet çalışanlarının'' kısmında yeralan diğerlerinin her biri hakaret ve 1er tl lik tazminat davası açsa,
onu diyen ağrılı vatandaşın 77 göbek ailesi de kendisini rahmetle anardı herhalde.
Devlet büyüklerine memurlara Allah belanızı veya cezanızı versin demek hakaretmedir, sucmudur?
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 30 Ekim 2013’te aldığı kararında, ‘Seni sevmiyorum, Allah belanı versin’ şeklindeki sözlerin hakaret değil, beddua olduğunu ve hakaret suçunun koşullarının oluşmadığına karar vermiş