. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Printable View
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Tüketici hakem heyetine başvurunuz sonuçlandıktan sonra, Sonucu beğenmez iseniz Tüketici mahkemesine dava açabilirsiniz. Tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
Diğer şikayetlerinizi zaten savcılığa yapmışsınız savcılık soruşturma bittiğinde ya dava açar yada takipsizlik kararı gibi kararlar verebilir ve size zaten bunu tebliğ ederler. Dava açılmaz ise savcılık kararlarına itira etme hakkınız var ve bu size zaten tebliğ edilen belgede yazar.
Soruşturmanın akibetini savcılıktanda öğrenebilirsiniz. Yeni talepleriniz olursa bunu savcılığa başvurabilirsiniz.
Sizin eski telefonu size teslim etmemelerinin sebebi ne olabilir? Belki telefon çakmaydı, belki orjinaldi ama lisanslı değildi gibi nedenler olabilir. İçindeki bilgiler nelerdi bilmiyorum ama bu bilgilerin neler olduğunu ispatlayabilirseniz Tazminat davası açma hakkınızın olduğunu düşünüyorum.
Fakat bu kadar karışlık bir konuda bir avukat ile direkt olarak danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederim. Bazen büyük sonuçlar beklediğiniz taleplerden hukuksal olarak sonuç çıkmayabiliyor. Bu yaşadığınız sorunları ( Apple kullanmadığım için şartlarınıda pek bilmiyorum . ) Apple merkezine bildirmenizi ve tüketici olarak onları rahatsız etmenizi öneririm. Israr etmenizde fayda var. Yabancılar bu konularda daha hassaslar. Belki Apple ortada bir sahtekarlık var ise bunu ortaya çıkarabilir.
Tüketici mahkemesi bu durumda bir şey yapabilir mi?Alıntı:
Firmayı tüketici haklarına da şikayet ettim. Faturam firma üstüne olduğu için, bir yandan da Ticaret Mahkemesine şikayet etmeli miyim?
Davanın ticaret mahkemesinde açılması gerekmez mİ??
Teşekkür ederiz de burası serbest ve özgür bir forum.Cevap tarifi yapmanın, tamamen uzmanlık gerektiren bir cevap verin demenin, fazla cevap yazmayın ücretsiz hukuki bilgi verin işime gücüme bakayım tavrının doğru olmadığını defalarca yazdık.Kendinize özel, sadece bir uzmanın bilgilerini istiyorsanız ücreti mukabilinde bir avukattan destek almanız daha doğru olur.Yazdıklarımdan da görüldüğü gibi tam doğru ve teknik bir cevap vermek zorunda değiliz.Başka konulara da parmak basabilir kişilere başka bilgilerde(forum mantığı gibi) verebiliriz.