Cevap: Sera Yapım Prosedürleri
Arkadaşlar en azından sera nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz? forumda aradım bulmadaım. İnşaat için yapılacak yol bellidir. Ama sera için yok lütfen yardımcı olun
Alıntı:
cengizdemir23 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar en azından sera nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Siz bu web sitesinin ve forumun adına dikkatli baktınız mı? Madem bu kadar acil ve önemli, neden mesela Google'a girip mesela "sera yapımı" diye yazdıktan sonra BUL butonunu tıklamıyorsunuz?
Alıntı:
cengizdemir23 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar en azından sera nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz? forumda aradım bulmadaım. İnşaat için yapılacak yol bellidir. Ama sera için yok lütfen yardımcı olun
Ben biraz inceledim. Genelde ruhsatsız yapılmış. Ama bazı belediyeler ruhsat alınmasını şart koşuyormuş. İstanbul deprem bölgesi olduğundan büyük bir ihtimal sizde ruhsat almak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için arsanın bağlı olduğu belediyeye başvurun. Sera ruhsatı için bir prosedür var. Öyle olmasa idi ruhsatlandırma işlemi yapılmazdı.
http://www.sera-bir.org.tr/tr#i
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ben biraz inceledim. Genelde ruhsatsız yapılmış. Ama bazı belediyeler ruhsat alınmasını şart koşuyormuş. İstanbul deprem bölgesi olduğundan büyük bir ihtimal sizde ruhsat almak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için arsanın bağlı olduğu belediyeye başvurun. Sera ruhsatı için bir prosedür var. Öyle olmasa idi ruhsatlandırma işlemi yapılmazdı.
http://www.sera-bir.org.tr/tr#i
Hocam genel olarak bi yol gösterdiniz ve anladımki 2004 ten beri belediyeler(bir takım) inşaat ruhsatı, zemin etüdü, sığınak, sismik ve yapı denetim raporu istiyor.
Ben kafaya koydum serayı kaçak yollardan yapacam ruhsatsız
Bugun belediyeye gittim elektrik sayacı için bağlayamadım şantiye yada bina olması lazım dedi. Su için ne diyecekler yarın görecez :)
Benim kaçak yaptığımı varsayarsak;
-Elektirik ve su çekebilir miyim?
-Serayı ilerleyen zamanlarda yıkarlar mı?
Elektriği ve suyu Tarımsal sulama kapsamında müracatlarda bulunun belki o şekilde alabilirsiniz.
ceceli341 yardımların için çok çok teşekkür ederim.