Kiracının mülkü boşaltması için istenilen yasal süre ??
İçinde bulunduğumuz dükkan kira kontratımızın yenilenmesine 3 gün kala satıldı..2 yıldır aynı dükkandayım.47 PC Lİ internet cafe işletiyorum.Yaklaşık 100 bin TL masraf yaptım..Daha masrafımı çıkartamadan yeni dükkan sahibimin bulunduğum iş yerine kendi geçeceğini öğrendim..
Bana 1 ay içerisinde ihtar çekecek olursa ,yasal hakkım olan 6 aylık süre içerisinde dükkanı boşaltmazsam sanırsam bana dava açacak..Bu dava sonucu benim aleyhime olursa sonucu temyize götürebilir miyim??Temyize giderse ortalama kaç ay sürer sonuçlanması ??
Birde öğrendiğime göre yeni dükkan sahibimde kiradaymış bu yüzden kendi iş yerini benim bulunduğum dükkana taşıyacakmış ama o kişinin çok sayıda apartmanı dükkanları var..Bu benim için avantaj olabilir mi?
Cevap: kiracının mülkü boşaltması için istenilen yasal süre ??
Evet aleyhinize sonuç çıkarsa kararı temyize götürebilirsiniz ve evet başka dükkanlarının olması sizin için avantaj olabilir.
Av.Engin Bey hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Peki dava ve temyiz davasını kaybettiğim taktirde sadece mahkeme masraflarını mı karşılarım?Herhangi bir tazminat davası açabilir mi bana?Yani dükkanda ortalama 1 sene bile kalsam benim yararıma...Ama kaş yapalım derken göz çıkartmakta istemiyorum.Zaten karşı tarafla ilk önce amacım uzlaşmak..Uzlaşmaya yanaşmazsa hakkım olan süre ve davaları sonuna kadar kullanmak istiyorum...
İyi Çalışmalar...
Davayı uzatmaya çalışın. bir avukat uzatma konusunda size yardımcı olur. Zaten yargıtay aşamaları ile brlikte 2 yıldan fazla sürer dava.