Maaşımızı alamıyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ?
Herkese iyi günler arkadaşlar. Biz yaklaşık 4 - 5 taşören çalışanıyız bir hes projesinde. Bi ana firmamız var birde alt firmamız. Anafirma tam zamanında hakedişi yapıyor bizim şirket alt taşörenin maaşını tam zamanında yatırıyor fakat bizim maaşları alamıyoruz. Ben 3 bin tl maaş almaktayım fakat bunun asgarisi karta geri kalanını elden almaktayım.
Durumum ise mayıs ayından elden alacak param, Temmuz ayı komple maaşım şu an içerde durmakta. Ayrıca yaklaşık 100 günlükte pazarlrım var. Benim gibi bir kaç arkadaşımda aynı şekilde. Biz şirkete uyarı çekmek istiyoruz dilekçelerle ve imzalarla. Bir dilekçe örneği veya bir yol gösterin lütfen. Ayın 20 sine kadar yani 2 gun veya kanunda neyse 3 4 5 gün sonrasına maaşlarımızın yatmasını istiyor.
Cevap: Maaşımızı alamıyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ?
Bu konuda işvereninize ve asıl işverene ihtar çekmenizde yarar var. Buradan sonuç çıkmazsa dava yoluna gidilebilir. Tüm bu süreç için avukatınıza danışınız.
Evet Erdem Bey bizde ihtar çekmek istiyoruz. Fakat bu konulardan çok uzağız yani nasıl yazılır neleri yazmak gerekir hiç bi fikrimiz yok. Bir örneği veya benzerini sunabilmeniz mümkün müdür acaba ?
Birlikte notere gidip durumu anlatın düzenleyip yollarlar.
çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Hayırlı günler.
hocam benimde sıkıntım icra ben 04 11 2014 tarihinde elimdeki seneti icraya verdim böylece bekledik gecen cuma günü borclu beni aradı icra kesilmiş dedi sonra ben icra müdürlügüne gittim benim icram degilmiş borclu e devleten cıktı almısti aynen şöyle yazıyordu. 2014.3328.10.04 (bu benim icra dosyam) 2014.6629.01.07.(buda şimdi kesilen icra) benim icram neden başta olmasına ragmen kesilmedide sonraki kesildi. bunun sıralaması nasıl yapılıyor?
- - - Updated - - -
benim şu an bu sıralamaya göre ne yapmam gerek ilk sıra tarihe ve dosya ya göre benim olmasına ragmen ikinci icra dosyası nasıl devreye giriyor? ve bu saaten sonra ne yapabilirim..
Alacaklı olduğunuz kişinin Nafaka borcu varmı?