İlk defa blok yöneticisi seçmek
merhaba ben 17 blok ve 202 daireli bir sitede oturuyorum. Yaklaşık iki yıldır karar defteri olmadan bir arkadaş gönüllü olarak yöneticilik yaptı ve şimdi biz resmi olarak yönetici seçmek istiyoruz. Yalnız oturduğum blok 12 daireden oluşmakta ve şu an iki daire boş olup 4 kat maliki ve 6 dairede kiracı var.Biz yönetici seçimini yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz.
a)kat maliklerinin yerine kiracıların oy kullanmaları halinde yönetimin geçerliliği olur mu.
b)bu durumda yönetici seçmek için gerekli olan çoğunluğu nasıl sağlayacağız
c)Kat maliklerine yönetici seçileceğine dair nasıl tebligat yapmalıyız.
acilen yönetici seçmek istiyoruz.Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar lütfen bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var
Cevap: ilk defa blok yöneticisi seçmek
Önce Kat Mülkiyeti Yasası'nın bir kopyasını edinip iyice okuyacaksınız:
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin1.Asp...ertip=5&No=634
Sonra Yönetim Planı'nızın bir kopyasını edinip iyice okuyacaksınız:
Yönetim planı hiç bir yerde yoksa Tapuda bulunur, bir kopyasını alabilirsiniz.
Ondan sonra nasıl bir yönetim kuracağınıza, nasıl yönetici seçeceğinize v.b. ilişkin karar verebilirsiniz.
Cevap: ilk defa blok yöneticisi seçmek
Notere gidip Apartman adına bir karar defteri ve işletme defteri tastik ettirin. Yönetici, Denetçi ve aidatlar için bir gündem belirleyin ve bu gündemi tebliğ edip Apartmanın görülür bir yerine asın.
1-Kiracılar kat malikinden Yapılacak kat malikleri kurulunda beni temsile yetkilidir şeklinde yazı getirdikleri taktirde oy kullanabilirler. Aksi halde oy kullanamazlar ama toplantıya katılabilirler ve dilek ve temenniler bölümünde görüş belirtebilirler
2-Yönetici tüm kat maliklerinin yarıdan bir fazlasıyla seçilir. Yani En az 7 oy gerekir) oy çoğunluğu sağlanamaz ise yönetici seçilemez. Bu durumda Sulh hukuk mahkemesine başvurarak Apartmana yönetici atanmasını yada sizin yönetici atanmanızı talep edebilirsiniz. Apartmana yönetici atanmasını istemenizi tavsiye etmek çünkü dıştan bir yönetici atar var asgari ücret düzeyinde bir maaş bağlar, O yöneticiyide en az 6 ay değiştiremezsiniz. Bence kim yönetici olmak istiyorsa kendisinin yönetici atanmasını talep etsin.
Tebliğ; Kat maliklerine gündemi tebliğ aldıklarına dair imzalatın. Kiracı olanlardan ev sahiplerinin telefonunu alın ve adreslerini isteyin ve o adreslere iadeli taahhütlü posta ile tebligat yapın. Adresine ulaşamadıklarınıza ise tapudaki adresleri yerleşim yeri adresi olarak kabül edilir.
Ulaştığınız kat maliklerine yönetici seçilebilmesi için basit bir kağıda yazılı bir yetki belgesi göndermesi konusunda ricacı olun(Yönetici seçimi için gerekli çoğunluğu sağlamak için.
Yapacağınız toplantı Olağanüstü toplantı olacağından Gündeme ilave yapılamaz ve gündem dışı konular görüşülüp karara bağlanamaz. O yüzden gündemi buna göre belirleyin.
Biz olağan toplantılarda Tebligatı, Genel yönetim işlerinin görülmesi ve yönetici ve denetçi seçimi olacaksa, evde kim oturuyor ise ona tebliğ edip apartman panosuna asıyoruz.