Cevap: Tapuya konan ipoek.
Taraflar arasında bu sözleşmeler tip sözleşmeler olarak kabul edilmekte bu sözleşmelerde, müşteri/kredi kullanan aleyhine konulan muhtelif masraflar, erken kapama komisyonu ücreti, ipotek fek ücreti yazılmamış sayılmakdadır.
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Taraflar arasında bu sözleşmeler tip sözleşmeler olarak kabul edilmekte bu sözleşmelerde, müşteri/kredi kullanan aleyhine konulan muhtelif masraflar, erken kapama komisyonu ücreti, ipotek fek ücreti yazılmamış sayılmakdadır.
Ergün bey cevabınız için teşekkür ederim.Ama hukukçu olmadığım için anlamadım.Yani ipotek kaldırma masrafları bana mı ait.
Konu ile ilgili elinde mahkeme ve yargıtay kararı olan var mı?
bankanın sizden talep ettiği ücrete istinaden yazılı belge alıp tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz, bence %100 kazanırsınız.
sözleşmede siz sadece kefilsiniz, borç da ödenmiş, ipoteklik bir durum kalmamış kaldırmak bankanın sorumluluğu.
önce bankadan kredinin borcunun kalmadığına dair yazı almaya çalışın, bankalar bu konuda çok özenli!!!! çalışıyorlar, bilirim....
bankaya yazılı dilekçe ile başvurun mutlaka ve teslim alındı kopyasını da alın.
Bankalar ipotek tesisi için masrafı zaten peşin almaktadır. İpotek Fekk'i (kaldırılması) için de maktu harç söz konusudur. Ancak banka sizin taşınmazlarınız üzerine ipotek mi yoksa haciz mi koydu? İkisi birbirinden çok farklı. Ayrıca kefil olduğunuz kredi bireysel konut kredisi mi, ticari kredi mi? Konut kredisi ise yeni Tüketici Yasasına göre bankanın yazı verme mukabilinde istediği paraları faizi ile geri alırsınız. Tüketici yasasından kaynaklanan sorunların çözümü için ilçe kaymakamlıklarında kurulan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine parasal başvuru üst sınırı 2.000 TL İl Hakem Heyetine başvuru sınırı 3.000 TL olup, bu sınırlar üstünde kalan miktarlar için başvuru mercii Tüketici Mahkemeleridir.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Bankalar ipotek tesisi için masrafı zaten peşin almaktadır. İpotek Fekk'i (kaldırılması) için de maktu harç söz konusudur. Ancak banka sizin taşınmazlarınız üzerine ipotek mi yoksa haciz mi koydu? İkisi birbirinden çok farklı. Ayrıca kefil olduğunuz kredi bireysel konut kredisi mi, ticari kredi mi? Konut kredisi ise yeni Tüketici Yasasına göre bankanın yazı verme mukabilinde istediği paraları faizi ile geri alırsınız. Tüketici yasasından kaynaklanan sorunların çözümü için ilçe kaymakamlıklarında kurulan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine parasal başvuru üst sınırı 2.000 TL İl Hakem Heyetine başvuru sınırı 3.000 TL olup, bu sınırlar üstünde kalan miktarlar için başvuru mercii Tüketici Mahkemeleridir.
Sayın İsmail Bey.Ben konut kredisine kefildim.Bankanın taşınmazlarımın üzerine ipotek koyduğunu sanıyordum.Biraz inceleyince haciz koyduğunu öğrendim.Ama sonuçta haciz de olsa tapuda koyduğu ipotek değil mi?
Hayır. İpotek daha siz kefil olurken taşınmazlarınız üzerine konulan bir rehindir. Haciz ise asıl borçlunun borcunu ödememesi ve bu yüzden temerrüte düşmesi sonucu başlatılan icra takibinin bir sonucudur. Dosyanın kapandığından eminseniz haczi koyan icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesine şikayet yolu ile başvurun, hacizlerin kaldırılmasını talep edin.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. İpotek daha siz kefil olurken taşınmazlarınız üzerine konulan bir rehindir. Haciz ise asıl borçlunun borcunu ödememesi ve bu yüzden temerrüte düşmesi sonucu başlatılan icra takibinin bir sonucudur. Dosyanın kapandığından eminseniz haczi koyan icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesine şikayet yolu ile başvurun, hacizlerin kaldırılmasını talep edin.
Sayın İsmail Bey.Çok rahatsız ettiğimin farkındayım.Son bir sorum olacak.İcra Mahkemesine haczi koyan ve kaldırmayan alacaklıyı mı yoksa İcra Müdürlüğünü'mü şikayet yoluyla dava edeceğim.Bu arada borç bitti.Asıl borçlu borcun bittiğine dair yazı almış.
haczi kaldırmayan bankayı şikayet yoluyla dava edeceksiniz, kaybederseniz vekalet ücreti olacak o yüzden planlı ve hukuki destek alarak hareket etmenizde fayda var