-
Taciz davası
Öncelikle saygılarımı sunuyorum. Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim, yanlış ise özür dilerim.
19 yaşında Hukuk Fakültesine hazırlanan bir öğrenciyim. Cuma günü ( 15.08.2014 ) çocuk parkında oturmuş telefonla konuşuyordum. Tam karşımda bir araç dikkatimi çekti. İçinde yaşlı bir kişi vardı. Camdan bana baktığını hissettim. Hareket edip duruyordu. Dikkatimi başka yöne çevirdim. Telefonu kapattığımda aracının kapısını açtığını gördüm. Gözlerini benden ayırmadan cinsel organını çıkarttı ve oynamaya başladı. Gördüğüm görüntüden, kişinin cuma vakti ezan okunurken böyle bir şey yapmasından midem bulandı. Ayağa kalktım gitmek için. O anda kişi kapısını kapattı ve arabayı çalıştırdı. Etrafta kimse olmadığı için beni takip edebileceğinden korktum. Evim ara sokakta olduğu için gitmem imkansızdı. Tekrar yerime oturup ağlamaya başladım.
Polisi aramak aklıma gelmedi iç güdüsel olarak annemi aradım kısaca durumu anlatıp gelip beni almasını söyledim. Babamı aramış aynı zamanda. 7-8 dakika içinde babam ile arkadaşı geldiler benim yanıma. Haliyle önce beni toparladı sonra arabaya doğru koştular. Arabadaki kişi kapıyı kapatmaya çalıştı babam o sırada polisi arayıp ekip istedi. Kişi kapıyı kapatıp gaza bastı. Plakasını almış babam. 1-2 dakika sonra ekip geldi karakola gittik ifade verdik. Plakadan kim olduğunu nerede olduğunu bulup getirdiler. Polisler ortada tanık olmadığı ve kişi 70 küsür yaşında olduğu için inanmamışlardı. Daha sonra öğrendik ki daha öncede aynı suçtan tutanak tutulmuş. Damadı avukatmış onun sayesinde kurtulmuş ceza bile almadan. Polislere şimdi ne olacak dediğimde savcılığa gidicek dosya o karar vericek dedi.
2-3 gün geçsin tekrar gidicektim karakola. Gitmeme gerek kalmadan yaklaşık 2 saat önce bir ilçenin belediye başkanı önce beni sonra ev telefonumuzu aradı. '' Dün bir olay yaşanmış, bunu aramızda konuşup halledelim " dedi. Olayın şokunu atlatamadan bir şok daha yaşadık.
Sayın büyüklerim, öğrenmek istediğim davanın gidişatı nasıl olur, dosyayı kapatabilirler mi tekrar? Bana bir yol göstermenizi rica ediyorum. Saygılarımla...
-
Cevap: Taciz davası
Esnaflardan gören olmuşmu? Parkı gören kamera falan varmı araştırdınızmı?
-
Malesef, park ağaçlıkla çevrili. Petrol ofisinin kameraları varmış ama olayın olduğu tarafı göstermiyor
-
Anlaşmaya meyilli olmadığınız ama bir ışık varmış gibi davranın. yapılan her görüşmeyi telefona kayıt edin ya da handsfree yapıp ortamda bulunan diğer kişilere de dinletin.
Arama saat ve tarihlerini kayıt edin.
Sizi ikna etmek için ya da anlaşma amacıyla bir araya gelinmesi halinde mutlaka yanınızda tanıklar bulunsun.
Yapılan eylemin suç olduğunu ve mutlaka cezasını çekmesi gerektiğini ısrarla belirtin.
şahsa ait elinizde görüntü kayıtlarının olduğunu ima edin.
İyice telaşlansınlar. Mutlaka açık vereceklerdir. Siz de bu açıkları kayıt altına alın.
Daha sonra savcılığa gönderilmiş olan dosyanıza ek beyanda bulunun.
Sürekli arandığınızı baskı altında tutulduğunuzu belirtin. aranma saatlerinizi ve arama sürelerini bildirin beyanınızda, ayrıca sizinle irtibat kuran kişilerin isimlerini, telefon numaralarını, görüşmelerin nerelerde ve kimler huzurunda yapıldığını, telefonla aranmanız sırasında handsfree görüşmeye kimlerin tanık olduğunu beyanınızda belirtin.
Tabii bunları şahsın ceza almasını istiyorsanız yapacaksanız. Yok bu durumda anlaşma yoluna gideyim diyorsanız ya da mahkeme yolu ile şahsın ceza alma olasılığının düşük olacağını düşünüyor ve bu sayede cezalandırmak istiyorsanız astronomik rakamlar talep edin.. 300 bin 500 bin TL gibi..
Geçmiş olsun..
Bu arada ........" bir memlekette namus erbabı olanlar da namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş umudu yoktur" sözünü unutmayın..
-
Sayın Abdullah Yaman
Öncelikle yazdığınız cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim. 15 dakika önce şahsın çocuğu ve eşi geldiler. Nezaket edip eve aldık. Şahsın eşi durumdan memnun olmadığını dile getirdi genel olarak. Vazgeçmem için ikna etmeye çalıştılar dil döktüler. Asla taviz vermeyeceğimi belirttim. Vicdan meselesini ortaya sundular. Evet çoluğu çocuğu rezil olacak bundan rahatsızım fakat vazgeçersem hukuk yolunda karşılaştığım ilk savaşı kaybedeceğim. Bunun dışında şahsın eşi senin geleceğin kararacak vb ifadelerde bulundu. Avukatları ileride bu olayın benim karşıma çıkacağını devlet memuriyetinde pek çok sorunla karşılaşacağımı belirtmiş. Trajikomik geldi bu durum bana. Ben hakkımı savunduğum için mi devletten tokat yiyeceğim? Ayrıca hukukçu adayı olduğum için bu davanın benim hukuk hayatımda bir sorun teşkil edip etmeyeceğini merak ediyorum ( kamu vb sınav ve mülakatlarda ). Cevaplarınız için teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.