Cevap: İşten Sebepsiz Çıkarılma
İşe iade davası açma şansınız yok.
Yani yaptıkları yanlarına kâr olarak kalıcak anladım.
İşveren size uyanık olmanız için para veriyor ve işyerinin güvenliğini size emanet ediyor. Nöbet başında Uyumuşsunuz. Ne karı?
Buraya beni azarlamanız yada paylamanız için konu açmadım bir öneriniz varsa diye açtım. Ayrıca o konunun üzerinden 1 ay geçti ve ihtar cezası ile cezalandırıldım. 1 ay sonra işten çıkartılmam ile o konunun âlakası bile yok. Öyle olsa sizi uyuduğunuz için işten çıkarttık denilirdi, yanılıyormuyum?
- - - Updated - - -
Neyse ben yine ihbar tazminatı için iş mahkemesine başvurayım. Gereksiz yere kimseyi uğraştırmıyayım. Kusura bakmayın. Konuyu yetkili kişiler silsin lütfen..
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İşveren size uyanık olmanız için para veriyor ve işyerinin güvenliğini size emanet ediyor. Nöbet başında Uyumuşsunuz. Ne karı?
Bunlar paylama yada azarlamamıdır? Bunlar azarlama ise bundan sonra hiç kimse burada yorum yapmasın demekle eşdeğer.
Bunlar gerçekler. Önerimiz yok çünkü haksızsınız ve işveren, siz alakası yok deseniz de sizi uyuduğunuz için çıkardı. İşverenin önüne belkide yeni geldi ve işverenin dikkatini çektiniz ve göze batmaya başladınız bilemem Ama bildiğim bir şey var. Hiçbir işveren şüphe duyduğu işçiyi çalıştırmaz. Aslında sizi uyuduğunuz zaman işten çıkarması gerekirdi. Yeni yada eski, Bir güvenlik görevlisinin asla yapmaması gereken şeyi yapmışsınız, Uyumuşsunuz ve üzerinede 1 ay daha çalıştırılmışsınız. Yani işveren değil siz kardasınız ve size kar kalmış.
Siz işe iade davası açabilirmiyim diye sordunuz. Çıkışta ne para aldınız ne gibi ödemeler yapıldığını da belirtmemişsiniz. İhbar tazminatı alırmıyım diye sormuyorsunuz zaten. Son iletinizdede sormuyorsunuz. İhbar tazminatı için dava açacağınızı belirtmişsiniz. O yüzden bunada cevap vermemize gerek yok.
Fakat sizin işe iade davası açma hakkı tanımayan kanunlar. İşveren veya biz değiliz.
Ayrıca cevap işinize gelmemiş yada beğenmemiş olabilirsiniz ,ama bu sitede açılan konularda iletilerde silinmez.
Cevap işime gelmese cevap verme gibi bir gereksinim duymazdım, umursamaz bir tavırla he he der geçerdim. Size gerekli izahatı yaptım. İşveren uyuduğum zaman gelip yüzyüze görüştü. Bir daha olmasın buda ihtar cezan kardeş dedi ve geçiştirdi. O gün bugündürde bununla ilgili bir yaptırım olmadı kaldıki hem işveren hemde çalıştığım işyeri bu konunun abartılacak bir durum olmadığını daha önce de bu işyerinde güvenlik görevlilerinin uyurken yakalandığını sadece uyarıldığını ve benim geçerli bir sebebiminin olduğunun göz önünde bulundurularak işten çıkartılmamın söz konusu olmadığı 20.07.2014 tarihinde belirtilerek ihtar cezasının yazılığı olduğu kağıt tarafıma tebliğ edildi. Diyorumki; o gün olay kapandı gitti. Adama çıkarttığında sorduğumda aldığım cevap bu olayın o dönemde olan olayla âlakası olmadığı idi. Ve son olarak evet azarlamadır. Ben sizden öneri vs bekliyorum bi dövmediğiniz kalmış verdiğiniz cevapta. Neyse gereksiz yere açmışım konuyu anlaşılan. İlgi ve alakanız için teşekkürler..