İşe Geç Kalma-Savunma ve Uyarı
Merhaba; işe geç kalmalarıma istinaden öncelikle savunma talebi aldım, ardından uyarı verdiler. Duyduğuma göre 3 uyarı cezasından sonra tazminatsız çıkarma hakları varmış. Bu bilgi doğrumudur. Birde bu sebepten işten çıkarılır isem işsizlik sigortasından faydalanabiliyor muyum?
Teşekkürler.
Cevap: İşe Geç Kalma-Savunma ve Uyarı (Lütfen Yardım)
3 uyarı yazısından sonra tazminatsız çıkarma hakkı diye bir şey yok,
eğer kusurunuz iş kanununda belirtilen sebeplere uyan bir kusursa, uyarı olmaksızın da çıkartılabilirsiniz.
Uyarıya konu olay geç kalmalarınız ise, süreklilik arz ediyorsa, her ne kadar iş kanununda geç kalmalar haklı sebep olarak belirtilmemiş olsa da, kendisine verilen görevi zamanında yapmamak ( olmanız gereken ama olamadığınız saatlere denk gelen bir iş isteyerek), gibi sebeplere dayandırarak sözleşmenizi haklı sebeplerle tazminatsız feshedebilirler.
Haklı sbeple fesihte işsizlik sigortasından da yararlanamazsınız.
Sebebin haklı sebep olmadığı iddiasıyla dava açarak tazminat ta talep edebilirsiniz elbette
Cevap: İşe Geç Kalma-Savunma ve Uyarı (Lütfen Yardım)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
3 uyarı yazısından sonra tazminatsız çıkarma hakkı diye bir şey yok,
eğer kusurunuz iş kanununda belirtilen sebeplere uyan bir kusursa, uyarı olmaksızın da çıkartılabilirsiniz.
Uyarıya konu olay geç kalmalarınız ise, süreklilik arz ediyorsa, her ne kadar iş kanununda geç kalmalar haklı sebep olarak belirtilmemiş olsa da, kendisine verilen görevi zamanında yapmamak ( olmanız gereken ama olamadığınız saatlere denk gelen bir iş isteyerek), gibi sebeplere dayandırarak sözleşmenizi haklı sebeplerle tazminatsız feshedebilirler.
Haklı sbeple fesihte işsizlik sigortasından da yararlanamazsınız.
Sebebin haklı sebep olmadığı iddiasıyla dava açarak tazminat ta talep edebilirsiniz elbette
Cevap için teşekkür ederim, konunun ayrıntıları var elbette ama uzatmaya gerek yok, peki bildirimsiz fesih olması durumunda hangi mahkemeye başvurmalıyım? Avukatsız olabilir mi? Kendi kendimi savunabilir miyim?