Ödenmeyen Sİte Aidatı ve Geciken Kira Bedeli.
Merhabalar;
yaklaşık 6 aydır oturan kiracımı ödemediği aidatlar nedeni ile site yönetimi icra takibine vermiş.İstanbul dışında olduğum için bu ay haberim oldu. Biraz tersleştik telefonda. Bu icra takibinden benim yükümlülüğüm olurmu ?
Birde geçtiğimiz ay sözleşmedeki tarihin +5. iş günü ödedi kirayı.Bu ay 5. iş günü geçti ve halen kira ödemedi.
Aramızda yapmış olduğumuz kira kontratı var , yasal olarak ne yapmalıyım.
Cevap: Ödenmeyen Sİte Aidatı ve Geciken Kira Bedeli.
Site aidatı sizin sorumluluğunuzdadır. Kiracı aidatı sizin adınıza öder. İcra işlerini biliyorsanız kendiniz, bilmiyorsanız avukatınız aidat ve kira için icra işlemi başlatsın. Genellikle kiracıyı bulursan alırsın şekline dönüyor bu (benim başımda da var). Geciken aidatlara aylık %5 gecikme tazminatı kesilir, bir an önce ödemenizde yarar var. İcra işi biraz zaman istiyor, o yüzden derhal gerekli formaliteleri yerine getirirseniz iyi olur.
Alıntı:
hturktas rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
yaklaşık 6 aydır oturan kiracımı ödemediği aidatlar nedeni ile site yönetimi icra takibine vermiş.İstanbul dışında olduğum için bu ay haberim oldu. Biraz tersleştik telefonda. Bu icra takibinden benim yükümlülüğüm olurmu ?
Birde geçtiğimiz ay sözleşmedeki tarihin +5. iş günü ödedi kirayı.Bu ay 5. iş günü geçti ve halen kira ödemedi.
Aramızda yapmış olduğumuz kira kontratı var , yasal olarak ne yapmalıyım.
Bağımsız bölüm sahibi ile kiracı aidattan müştereken ve müteselsilen sorumludur. Yönetici her ikinizden de isteyebilir ve bununla ilgili takip başlatabilir. Siz ödeyip kiracıya bunun rücu edebilirsiniz. Yani kiracıya karşı icra takibi başlatabilirsiniz.
Merhaba ;
Bu cuma icra avukatınaa kiracı ödenmemiş aidatları ödemiş , sadece 17 gün gecikmiş kira bedeli kaldı ödenecek . Şİmdi ben nasıl bir yol izleyim kiranın ödenmediğine dair noterden ihtar mı çekmeliyim.
Merhaba ;
Bu cuma icra avukatınaa kiracı ödenmemiş aidatları ödemiş , sadece 17 gün gecikmiş kira bedeli kaldı ödenecek . Şİmdi ben nasıl bir yol izleyim kiranın ödenmediğine dair noterden ihtar mı çekmeliyim.
Çekmek istiyorsanız, evet noterden çekeceksiniz.