-
Ceza ne olur?
bir kişi kendisine hakaret ettiğimi söyleyerek beni tornavida sapıyla yüzüme ve burnuma vurarak darp etti. devlet hastenesinden rapor alındı ayrıca adli tıp basit tibbi müdahalesiyle giderilemez 1 nci derece burun kırığı vardır diye rapor verdi. olaydan 6 ay sonra gel iz kalmışmı bakacağız dediler adli tıptan. burunda çöküklük ve yamukluk oluşmuş iyileştimi diye bakacaz dediler. şimdi savcı davayı açtı.86/1,87/3,29,53 maddeleri karşı taraf için açıldı. bu şahıs eskiden bir adam öldürmüş 5 yıl yatıp çıkmış. infazı varmı bilmiyorum. sizce ne ceza alır arkadaşlar.
-
Cevap: ceza ne olur
ve ayrıca benimde şu an yatırmakta olduğum bir para cezası var.3150,00 tl di 6 taksit kaldı. ben 2 kişiye hakaretten ispatlanırsa ne ceza alırım hapismi yoksa para cezasımı yoksa ertelememi.şimdiden yardımlarını için teşekkür ederim.
-
Cevap: ceza ne olur
1. soru için ceza çıkar erteleme ve hagb olmaz. Para cezası veya hapis cezası hakimin takdirine kalmış.
2. soru için size ceza çıkarsa ertelenmez ve hagb çıkmaz. Ceza almanız halinde tahminimce paraya çevrilir.