sahibinden.com dolandırıcılık
mrb,
büyük salaklık ederek, hiç tanımadığım birine güvenerek 2.el telefon almak isteyip, ücretin yarı parasını garanti cepbank ile ceptel nosuna havale yaptım. ve sonrasında birdaha şahısa ulaşamıyorum. elimde sadece şahsın üye nicki, telefonu ve ismi var soyadını bile bilmiyorum.
elimde şahsın gerçek kimliğine dair hiçbir bilgi yok neredeyse. dava açarsam sonuç alabilir miyim?
Cevap: sahibinden.com dolandırıcılık
babamda sahibinden .comda bir araba beğenmişti satanı arayınca tablipli çok biraz kapora gönderin demiş ve babamda 500 lira kapora göndermişti arabayı almaya bursaya gittik ne böyle bir adres nede şahış vardı.şikayetçi olduk ve 2 yıl sonra adam yakalandı.kaç kişiyi dolandırmıştı böyle ve mahkemede birtek mükafat vermediler adama ve serbest kaldı.artık bu gibi şeyleri ya yemiyecegiz yada katlanacagız.
Kanunlar bu denli dolandiriciyi destekliyor, oyle mi? :(
Alıntı:
c0ke rumuzlu üyeden alıntı
Kanunlar bu denli dolandiriciyi destekliyor, oyle mi? :(
Daha doğrusu, tedbirsiz davrananları çok fazla koruyamıyor bence :)
Cevap: sahibinden.com dolandiricilik
Telefonda binbir yalanla is bu raddeye geldi. Hatirladikca sinirlerim alt ust oluyor. O nedenle detaya inmek istemedim. Nihayetinde gerek Ip, gerek Tel kayitlari gerek ATM kamera kayitlari incelenebilir. Neticede kimseye guvenilmiyor ve kanun hirsizliga canak tutuyor. Tedbirli veya tedbirsiz. Ortada bir suc varsa caydirici yaptirimlari olmali.. Aksi taktirde insanlardaki bu iyi niyeti kotu niyetliler somurmeye devam edecektir.
Alıntı:
c0ke rumuzlu üyeden alıntı
gerek Ip, gerek Tel kayitlari gerek ATM kamera kayitlari incelenebilir.
Bütün bu incelemeler birtakım masraflar gerektirecek. Bu masrafları ödemek ister misiniz? Boşverin, kazanacağınız para ile iki tane telefon alırsınız, hem de 1. el...
Dolandiricilik.vakalarinda magdurdan inceleme parasi da mi aliniyor? Bunu bilmiyordum. 600 tl kaybettim, ama ugasmaya degmez diyorsunuz galiba. Hayirlisi olsun ne diyeyim. Gerci baskalarina da yapacaklarini bile bile birsey yapamamak zoruma gidiyor ama Ahirette yakasina yapisirim artik...
bende dolandırıldım hemen hemen benzer durum ama nasıl diyebiliriz 1 tl 5 tl dolandırıcılık sonucta hırsızlıkta 1 ekmekle 1 bileziği ayırtmı ediyorlar savcının dediği 550 tl için dava açılmayabilir kaç param gitmeliki dava açabilsin