Bu tutanak tazminata engel mi ?
günaydın.2009 yılından beri aynı işyerinde çalışmaktayım.maaşımı başkan ve bşkn yardımcısı imzalı talimatla akmaktayım her an.son bir yıldır maaşımda haciz vardı 4/1.bu ay bittiğini sözel olarak öğrenmiştim ve maaş talimatımı kesintisiz hazırlayıp imzalatmıştım.fakat haciz bitmemiş.işyeri bununla ilgili hakkımda tutanak tuttu.bu durum tazminatıma engel mi
Cevap: bu tutanak tazminata engel mi ?
Hakkınızda tutanak tutulmuş olması tazminat hakkınızı ortadan kaldırmaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hakkınızda tutanak tutulmuş olması tazminat hakkınızı ortadan kaldırmaz.
bana işyerim öyle dedi ytazminat alamicaksın artık dediler.bu durumda ne yapmalıyım
Alıntı:
EYDER rumuzlu üyeden alıntı
bana işyerim öyle dedi ytazminat alamicaksın artık dediler.bu durumda ne yapmalıyım
Onların tazminat alamayacaksın demeleri tazminatsız çıkış için yeterli değil elbette.
Çıkışınız için sebep bu olay mı gösteriliyor?
Alıntı:
Onların tazminat alamayacaksın demeleri tazminatsız çıkış için yeterli değil elbette.
Çıkışınız için sebep bu olay mı gösteriliyor?
evet bu olay gösteriliyor.madem tazminat alamicam yıllık izinlerimi ve resmi tatillerim hesaplansın onların parasını bari alıyım dedim.napmam gerekiyor ?hangi yolları izlemeliyim?
Kullanamdığınız izinlere ait ücretlerin ve yaptığınız fazla çalışmaların ücretinin ödenmesi gerekir zaten .
İş mahkemesinde dava açabilirsiniz. 30dan fazla çalışanı varsa işvereninizin aynı iş kolunda, sözleşme feshinin size bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açabilirsiniz
veya
kıdem ve ihbar tazminatı ile ödenmeyen diğer ücretleriniz için alacak davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Kullanamdığınız izinlere ait ücretlerin ve yaptığınız fazla çalışmaların ücretinin ödenmesi gerekir zaten .
İş mahkemesinde dava açabilirsiniz. 30dan fazla çalışanı varsa işvereninizin aynı iş kolunda, sözleşme feshinin size bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açabilirsiniz
veya
kıdem ve ihbar tazminatı ile ödenmeyen diğer ücretleriniz için alacak davası açabilirsiniz.
teşekkür ederim