Nişanlımın borcundan dolayı evlememiz durumunda benim bu borçlardan sorumluluğum ne olur?
Öncelikle herkese iyi geceler.
Nişanlımın üzerine babasının açmış olduğu iş yeri bir kaç yıl önce malesef iflas etti.Nişanlımın haberi olmadan babası onun imzasını taklit ederek onun üzerine x bankasından kredi çekmiş ve biz nasıl olsa bu krediyi nişanlım çekmediği için mahkemenin nişanlımı haklı bulacağını düşündük.Fakat mahkeme sonucunda 27 bin tl tutarındaki borç 100 bin gibi astronomik bir miktarda nişanlıma kaldı.Neyse fazla uzatmadan babası emekli olduğu için ve borcu da ticari kredi olarak iş yeri adına yani nişanlımın adına güya vekaletname aracılığıyla cekiyor fakat vekaletnamede benim adıma iş yerimi borçlandırabilir dese de kredi çekebilir ibaresi yok.Hiç bir banka bu vekalete dayanarak nişanlımın imzası olmadan ticari kredi çekmesine izin vermiyor fakat defalarca kredi çekilip ödendiği için banka imzayı babasına attırıp krediyi veriyor 75 bin çekilen kredi ödenerek 27 bin kalana kadar ödeniyor.Neyse iş yeri iflas ediyor kalan borç için nişanlımı banka arayıp imzayı sen attın diyor nişanlımda atmadığım her türlü ispat edilebilir olduğundan uzlaşmaya yanaşmıyor.Nişanlımın avukatı birinci derece akraba,baba kız oldukları için mahkeme danışıklı dövüş olduğunu düşünecek bunu açıklamakta zorlanacağız demişti ki öylede oldu.Mahkeme nişanlımı haksız buldu bu davada cidden danışıklı dövüş gibi bir durum söz konusu değildir çekilen paradan haberi yok ve kredi usulsüz bir şekilde kullandırılıyor nasıl olsa ödenir diye düşünülüp.
Neyse ben devlet memuruyum ve nişanlımla evlenmeyi düşünüyorum kalan borcu ödeme yanlısı oldugumuz halde avukat bizimle uzlaşmaya yanaşmıyor nişanlımın maaşına haciz konuldu ve üzerine bir mal varlığı yok.Bundan sonra çalışmasa kesilecek herhangi bir para da yok yani.
Benim sormak istediğim şu:Evlenmemiz durumunda nasıl bir yol izlemeliyiz?Evliliğimiz bu borç yüzünden etkilensin istemiyorum.Karşı tarafın avukatı uzlaşma yanlısı olmadığı için nişanlımı evlendikten sonra çalıştırmayı da düşünmüyorum çünkü nişanlımın maaşıyla çalışıp ödenecek bir miktar değil.ne gibi bir yaptırım uygulayabilirler benim adıma olan gayrimenküle ve maaşıma haciz gelemiyor ama ileride neyle karşılaşabilirim bunları merak ediyorum.Birlikte yaşadığımız evin eşyaları haciz edilebilir mi mesela evlenince?Ya da sonradan edineceğimiz mallarda mal ayrılığı rejmini seçmiş olmamıza rağmen bir sorun yaşar mıyız?Vereceğniz cevaplar örnek teşkil edip kötü niyetli insanların bundan faydalanmasını istemem ama bizim niyetimiz temiz ödeme yanlısıyız ama banka ödeyemememiz için elinden geleni yapıyor bu durumda da yapacak bişeyimiz kalmıyor ne önerirsiniz?
Çok uzattım farkındayım vaktinizi ayırdığınız ve yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.Saygılar..
Cevap: Nişanlımın borcundan dolayı evlememiz durumunda benim bu borçlardan sorumluluğum ne olur?
En azından alacaklı vekillerinin ve haciz memurlarının "canları sıkıldıkça" evinize hacze gelmelerini engelleyemeyeceksiniz.
Cevap: Nişanlımın borcundan dolayı evlememiz durumunda benim bu borçlardan sorumluluğum ne olur?
yardımcı olabilecek kimse yok mu?