İyi günler değerli arkadaşlar,
Başıma gelen bir olayı, gelişmeleri sizinle paylaşarak yönlendirmenizi, yardımınızı rica ediyorum.
Aracımın sağ tarafı kesici, delici vb. bir alet ile boydan boya iki kere çizildi. Önüne park ettiğim binanın iki yönlü güvenlik kamerası ile kayıtları aldım, şahısları teşhis ettim ve karakola suç duyurusunda (ifadem alındı ve tutanak tutuldu) bulundum. Görüntüde şahısların geldikleri araç, aracımı çizme anı, araç başından ayrılırken kullandığı aleti beline, cebine koyma anı, eşgalleri tamamen seçilebiliyor, görülebiliyor. Şahıslar ile telefonda ve sivilde herhangi bir görüşmem, yüz yüze gelme durumum, muhattap olduğum herhangi bir sözlü, yazılı durum, hele ki husumet asla olmamıştır. Şahısları sosyal medya üzerinden bir arkadaşımın arkadaşları olduğu için teşhis edebildim.
Şahıslar karakola verdikleri ifadede işledikleri suçu kabul ettiler. Bu ayın 6'sında dosya savcılığa intikal etti. Savcılık dava açılmasını gerek görür ise sanıyorum Asliye Ceza'da yargılanacaklar.
Sonuç olarak sormak istediklerim şunlar;
"Şikayetçiyim, Uzlaşmak istiyorum" ne anlama gelir ? Yaşadığım olay göz önünde bulundurulur ise "Şikayetçiyim, uzlaşmak istiyorum" dersem lehime mi aleyhime mi bir karar almış olurum ?
Aracım kaskodan boyanacak ve kasko parayı şahıslardan tahsil edecek ancak aracımda yapılacak boya işlemi nedeniyle, kasko üzerinden tramer kaydım oluşacak. Öğrendiğim kadarıyla bu tutar 3 ile 5 bin Türk Lirası. Haliyle aracım boyalı bir araç olacak, satarken fiyat düşürmek zorunda kalacağım.
Bu nedenle şahıslara ayrıca bir dava daha açarak değer kaybını talep edebilir miyim ? Edebilirsem, aracımdaki değer kaybını nasıl belirleyebilirim ?
Adli konulara hakim olmadığım için aklıma başka bir soru gelmiyor. Daha da mağdur olmamam ve elimde bulunan hakları sonuna kadar kullanabilmem ile ilgili beni yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.