Ücretimizi ödemeyen Şirketi Dava Etmek İstiyorum!
Merhaba,
Sizlere birşey danışmak istiyorum.
çampark doğal yaşam parkı devremülk usulü ile şehir şehir gezip devremülk satıyor.
Tanıtım elemanı olarak görev aldığım bu şirkette 2 ay hatta 3 ay gibi bir süre çalıştırıldık. Yaptıkları iş tamamen dolandırıcılık. Bizi de dolandırdılar.
Yaklaşık 15 kişi çalıştık ama bizi devamlı olarak para konusunda ileri tarihlere atarak tabiri caizse sallayıp durdular.
Biz çalışan arkadaşlar olarak bu şirketi dava etmek istiyoruz.
Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Yaklaşık 10 -15 arası şahit bulabiliriz. Çalışanlar olarak tanıtım yaptığımız kişiler de şahit olabileceklerini söylediler.
Biz bu dolandırıcı şirketten hem maddi, hem de manevi tazminatımızı almak istiyoruz.
Lütfen bana yol gösterin.
Teşekkürler.
Cevap: Ücretimizi ödemeyen Şirketi Dava Etmek İstiyorum!
Ücretiniz ödenmediği için işi siz mi bıraktınız, yoksa işyeri sizi işten mi çıkardı?
Erdoğan bey,
Biz resmi olarak işi bıraktık yada devam ediyoruz demedik. Onlar da gelin çalışın demediler.
Bize yaptıkları şey tam bir dolandırıcılıktı. Hiçbir resmiyet olmadan bizi resmi olarak işe alacaklarını söyleyerek cv mizi istediler. Ama hiçbir şekilde resmi olarak işe başlamadık. Maaş + prim üzerine konuştuk fakat 3 ay çalışmamıza rağmen para yüzü göremedik.
Bu dolandırıcı şirkete ızdırap olmak istiyorum. 3 ay boyunca yaklaşık 10 kişinin emeğini sömürdüler.
Gerekirse tazminat davası bile açmayı düşünüyoruz. Ayrıca yazışmalarımız da mevcut.
Zaten dolandırıcılıklarıyla ünlenen bu insanlara dava açmamız halinde kazanma şansımız nedir?
Yaklaşık 10 kişiyiz ve herkes bu insanların yaptığı şeyden şikayetçi bu dolandırıcılardan paramızı kat kat fazlasıyla almak istiyoruz
Ayrıca bu davanın bize maliyeti ne olur bizlere?
Haklı bile olsa, birilerine ızdırap olma derdinde olanların sorularına yanıt vermemeyi tercih ediyorum.
Erdoğan bey, ızdırap sözü sadece duygusal bir söz..neticede hukuk ne derse o yolda gitmek durumundalar..
işverenin parası pulu yoksa neticede hiçbirşey alamamak var , hiç olmazsa sigorta kayıtları yapılır diye düşünüyorum..
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan bey, ızdırap sözü sadece duygusal bir söz..neticede hukuk ne derse o yolda gitmek durumundalar..
işverenin parası pulu yoksa neticede hiçbirşey alamamak var , hiç olmazsa sigorta kayıtları yapılır diye düşünüyorum..
Olabilir sn. meraklıuye,
ben düşüncemi söyledim,
Erdoğan bey,
3 ay boyunca hakkınızı yemiş ve hala pişkin pişkin ortalıkta dolanan bu insanların cezalandırılması değil midir hak olan?
Onca insanın hakkını yemiş ve yemeye devam eden ve devam edecek olan insanlar bunlar.
Hak değil midir cezalandırılmaları?