Askere giderken tazminat ve dilekçe
merhaba arkadaşlar
27.07.2006 yılından bu yana aynı işyerinde çalışaktayım kasım (2014) ayında askerlik görevimi yapmak için (13.10.2013) tarihinde işten ayrılacağım ben bir dilekçe yazmıştım fakat, işyerinin avukatından şu şekilde bir dilekçe yazmam istenmiş
"..... tarihinden itibaren muvazzaf askerlik hizmetine başlayacağımdan iş akdini fesh ediyorum, bunun yerine ücretli çalışmaya başlarsam, kıdem tazminatını, ödeme tarihinden itibaren başlayacak avans faiziyle birlikte iade edeceğimi taahüt ederim ."
bu şekilde bir dilekçe yazmamın bir sakıncası varmıdır?
Cevap: Askere giderken tazminat ve dilekçe
O şekilde bir dilekçe ile durumu bildirmenizde bir sakınca yok, zaten o kısmı yazmamış olsanız da, askere gideceğim diyerek ayrılıp kıdem tazminatınızı aldıktan sonra bir başka yerde çalışacak olsanız, işvereniniz de bunu tsbit etse,
yazsanız da yazmasanız da, faiziyle birlikte geri ödenmesini talep etme hakkı olur.
Kıdem tazminatı son aldığınız giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıp ödenir
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O şekilde bir dilekçe ile durumu bildirmenizde bir sakınca yok, zaten o kısmı yazmamış olsanız da, askere gideceğim diyerek ayrılıp kıdem tazminatınızı aldıktan sonra bir başka yerde çalışacak olsanız, işvereniniz de bunu tsbit etse,
yazsanız da yazmasanız da, faiziyle birlikte geri ödenmesini talep etme hakkı olur.
Kıdem tazminatı son aldığınız giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıp ödenir
tazminatı dilekçeyi verdiğim tarihtemi alıyoruz, yoksa işten ayrılacagımız tarihtemi yani ihbar süresinin sonundamı
Askerlik sebebiyle ayrılırken ihbar süresine uyma zorunluluğu yok,
işyeri ile ilişiğinizin kesildiği tarihte kıdem tazminatınızın da ödenmesi gerekir.