Sayin arkadaŞlar mİrastan mal kaÇirma neye denİr... AÇiklarsaniz sevİnİrİm teŞŞekÜr ederİm
Printable View
Sayin arkadaŞlar mİrastan mal kaÇirma neye denİr... AÇiklarsaniz sevİnİrİm teŞŞekÜr ederİm
diğer mirasçılara herhangi bir miras payı kalmaması için kişinin sağ iken üzerinde olan varlıkları mirasçılardan birine (veya birkaçına-yada mirasçı olmayan birine daha sonra devretmesi için) devretmesi, satmasıdır.
peki bu mirastan mal kaçırma yasalmıdır değilse bozulma gibi bir yasal süreci varmıdır
mirastan mal kaçırma yasalmıdır yasal değilse bozulma gibi bir yasal durumu varmıdır teşekkürler yanıtlarınız için
Yasal derken suç mudur cezası var mıdır demek istiyorsanız hile ve sahtecilik yoksa suç değil ancak diğer mirasçılar dava açarak yapılan işlemi iptal ettirip haklarını alabilirler.
Merhaba benim kafamı kurcalayan bir sorunum var. Durumu özetlersem benim bir akrabamizdan alacağım var dava acilali 13 yıl oldu yaklaşık tutar şuan 50000 tl civarı şahsın üzerinde hiçbir şey yok ancak hanimina büyük mevla miras kaldı nakit para olarak hanimida o parayla gayrimenkul alıyor. Ben bu alınan mallardan alacağım kişi ölürse bir hak talep yani alacağımı alabilirmiyim.
Evet ölüm ile mallar mirasçısı olan eşine kalacağı için alabilirsiniz tabi kimin kimden önce öleceğini Allah bilir.
Engin bey sıkıntı şu hanimina miras yoluyla mal ve nakit para kaldı miras yoluyla alınan mal v.s medeni kanuna göre eşler arasında paylaşılır mu paylaşıliyorsa eğer ömrüm yeterse alacağımı alabilirim
Alacaklı olduğunuz kişi vefat ettiğinde,
mirasçıları mal mülk alacak ve borçlarıyla mirasa sahip olurlar. Bazen de borcu çok olduğu için mirası red ederler.
Mirası red etmezlerse, çocukları ve eşine karşı , miras payları oranında, alacağınız için takip başlatabilirsiniz.