Banka paramı gasp etmiş mi olur?
Arkadaşlar bankaların haksız olarak insanlardan farklı isimler altında tahsil ettiği paralar olduğu için onlara karşı bir savaş açtım, ben de bankalardan koparmaya başladım. Çeşitli yollarla bankalardan para yerine geçen puanlar Bugüne dek 7000 tl ye denk gelen puan topladım. Banka daha sonra bu puanları haksız kazandığımı söyleyip kredi kartıma bu 7000 tl'yi KAMPANYA KURAL İHLALİ diye borç olarak yansıttı. Puan değil, normal tl olarak.. Bu durumda banka haklı mı?
Cevap: Banka paramı gasp etmiş mi olur?
Gasp etmiş olmak için zor kullanmış olması gerekir. Fiziksel güç ya da silah. Bu söz konusu olmadığına göre, "gasp" olarak değerlendirilmez.
Diğer konuda ise, puanları topladığınız kampanyanın koşullarına uygun davranıp davranmadığınız. Kampanya koşulları, genellikle banka veya kartın web sitesinde açıklanmıştır. Kural dışı olarak kazanılmış ve harcanmış olsa dahi, bankanın bunu isteyeceği kurallarda yazar.
Katıldığınız kapmanyanın kurallarını güzelce inceleyip herhangibir kuralı ihlal edip etmediğinizi kontrol edin. Hiçbir kuralı ihlal etmedi iseniz, hakkınızı arayabilirsiniz.
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bankaların haksız olarak insanlardan farklı isimler altında tahsil ettiği paralar olduğu için onlara karşı bir savaş açtım, ben de bankalardan koparmaya başladım. Çeşitli yollarla bankalardan para yerine geçen puanlar Bugüne dek 7000 tl ye denk gelen puan topladım. Banka daha sonra bu puanları haksız kazandığımı söyleyip kredi kartıma bu 7000 tl'yi KAMPANYA KURAL İHLALİ diye borç olarak yansıttı. Puan değil, normal tl olarak.. Bu durumda banka haklı mı?
Daha önceki sorunuzdan başka bir puan olayı mı bu?
https://www.hukuki.net/showthread.php...s-veris-yaptim
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet farklı.
Bu arada kampanya kurallarında puanların geri alınma şartları ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Sadece kuralların en altına ''banka bu kuralları istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar'' yazıyor.
Buradan yırtarlar mı?
veya bu olayda hakim beni ''açıklardan faydalanan uyanık'' olarak görüp beni haksız mı bulur?
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
veya bu olayda hakim beni ''açıklardan faydalanan uyanık'' olarak görüp beni haksız mı bulur?
Muhtemeln öyle görür