Tazminatsız olarak işten atıldım
merhaba iyi günler yaklaşık 5 gün önce işten çıkarıldım.Çalıştığım firma tesco kipa. Çıkarılma nedenim tartıştığım arkadaşla küfürleşmemiz. İkimizide işten çıkardılar. 9 yıllık çalışmamı kısaca özetlersem;
2004 yılında işe başladım ve 2006 yılına kadar gıda reyon elemanlığı yaptım.Sonra askere gidip 2008 de tekrar iş başı yaptım.3 yıl daha gıda reyonunda çalışıp iş kazası geçirmem sonucu bel fıtığı oldum.Doktor istifa etmemi bu bel ile ağır iş yapamayacağımı söyledi.Borçlarımdan dolayı istifa edemedim ve bunu doktora söyledim.Ağır kaldıramaz heyet raporu aldım.Kipada insan kaynaklarına bunu verdim.Beni kasaya aldılar ancak 2 ay sonra afişleme departmanında eksik olduğu için beni bu departmana aldılar.Afişleme departmanı stresli ve yorucu bir departman.Bu departmanda çalışmaya başladığımdan beri hayatım altüst oldu.Birçok kez yöneticime ben bu departmanda çalışmak istemiyorum dedim ancak yerime geçecek alternatif biri olmadığını söylediler Yöneticilerim umursamazlığından ve gevşekliklerinden dolayı hergün iş yüzünden insanlarla tartışmaya başladım.En sonunda psikoloğa gidip ilac tedavisi almaya başladım. Yaklaşık 10 aydır bu ilaçları kullanıyorum.(antidepresan ve sinir ilacı).tartıştığım arkadaşta psikologdan ilaç tedavisi görüyor.
Sendikalı olduğum halde sendika bana haber vermeden iş verenle masaya oturup sözleşmemi tek taraflı fesh ettiler.İnanın o kadar emekten sonra sanki hırsızlık yapmışım gibi beni böyle işten çıkarmaları çok zoruma gitti.Benim olayım gibi mağazada sayısız kavga ve küfürleşme oldu.Kimse işten çıkarılmadı. Ne zaman sendikalı olup maaşlarımıza zam geldi o zaman şirket sözde prosedürleri uygulama başladı. Sorum şu ben mahkemeye versem hakkımı alabilir miyim?
Ayrıca izmirde tavsiye edebileceğiniz bir avukat var mı?
Bir avukat ile görüştüm salı günü aradım bir iki gün içinde döneceğini söyledi ancak dönmedi.
Diğer sorumda avukat ile ücret olayı.Ödeme işlemleri hakkında bilgi alabilirmiyim.Gerçi para yok ama artık bulucaz bir yerlerden.
Cevap: tazminatsız olarak işten atıldım
İşten çıkma/çıkarılma konuları hakkında bilgi almak için İş Yasası'nı okumanız gerekir.
Avukatla aranızdaki ücret/ödeme konusu için avukatla görüşmeniz gerekir.
Ama iş yasasını okumak istemiyorsanız, size söyleyebilirim ki, "hergün iş yüzünden insanlarla tartışmaya başladığınız" bir işyerinde işveren sizi tazminatsız işten çıkartabilir. Bunun için birkaç tutanak tutması, birkaç şahit bulması yeterlidir.
Cevap: tazminatsız olarak işten atıldım
Tartışma olayı arkadaşların sorumsuzluğu yüzünden olay küçük tartışmalar.o yazıyı yazmamın nedeni psikolojik olarak çok yıpranmam. 9 yıldır çalışıyorum ve lk defa biriyle küfürleştim o konudada hiç bir suçum yok.işin komik yanı ayın elemanı seçilip bir ay sonra işten atılmam.Ben hakkımı aramaya devam edeceğim.Şahit demişsiniz bana bütün mağaza şahit olabilir çalışkanlığım konusunda.Daha önceki tartışamalarımdan hiç birinde tutanak yemedim.Çünki tutanak yiyecek bir davranışta bulunmadım.