Gereksİz bİr karar olduĞunu dÜŞÜnÜyorum ne yapmaliyim?
Olay 2011 tarİhİnde gerÇekleŞtİ ve benİm askerlİĞİn gereĞİnce askiya alindi . Bu gÜn karar bİlgİsİ adresİme geldİ. ArkadaŞlarim bİr sÖzlÜ tartiŞma sonucunda arbede aŞamiŞlar aralarinda. Arbededen sonra karŞi taraf ''adam toplayip!'' arkadaŞlarimi aramaya baŞlamiŞ.(yaklaŞik 10 kİŞİ). İŞ yerİme gelen arkadaŞlarim benİ İŞyerİmde bulamamiŞlar ve dÜkkanimin ÖnÜnde beklemeye baŞlamiŞlar. O sirada karŞi taraf İle karŞilaŞmiŞlar ve karŞi taraf arkadaŞlarima saldirmaya ÇaliŞmiŞ. Bu olayin Üzerİne arkadaŞlarim dÜkkanima siĞiniyorlar ve olay esnasinda ben dÜkkana gelİyorum. kararli bİ Şekİlde dÜkkanima gİrmeye devam ettİklerİ sirada ben elİme geÇen sopa İle kendİmİ, İŞyerİmİ, arkadaŞlarimi korumak amaciyla ÜstÜme gelenlere karŞilik verdİm. arkadaŞlarim 3 kİŞİ. KarŞi taraf sayisini tam hatirlamiyorum 8-10 kİŞİ cİvarindaydi. O gÜn karakolda İfadelerİmİz alindi fakat kİmse bİrbİrİnden Şİkayetcİ olmadi. Benİm sopa kullandigim gerekÇesİyle devlet bana kamu davasi aÇti ve mahkeme sonuclandi. SonuÇlanan mahkeme kararinda sadece 3 maĞdurun adi geÇİyor. KarŞi tarafin kalabalik oldugu kesİnlİkle ele alinmamiŞ.bu ÜÇ maĞdur İÇİn her bİrİnden 150 gÜn paraya ÇevrİlmİŞ hapİs cezasi aldim. Toplamda 450 gÜn yanİ 9 bİn tl lİk ceza. Fakat daha Önce bİr suÇum olmadiĞi gerekÇesİ İle 5 sene İnfaz verİldİ.
Aklima takilan sorular
1- neden mahkemede karŞi tarafin bu 3 kİŞİ diŞinda dİĞerlerİnİn adi geÇmedİ
2- meŞru mÜdafaa deĞİl de ne benİm yaptiĞim
3- bu durumlarda elİmİ kolumu baĞlayip arkadaŞlarimin İŞyerİmİn ve hatta benİm zarar gÖrmemİ mİ beklemelİydİm.
4- karŞi taraf kalabalik olduĞu İÇİn sopa kullanmak zorunda kaldim o an elİme o geÇtİ onu kullandim o deĞİlde yanimda sİlah olsaydida ayni Şekİlde onuda kullanirdim.!
SuÇumu tam olarak anlayamadim yardimci olur musunuz? İtİraz etmelİ mİyİm?
Cevap: Gereksİz bİr karar olduĞunu dÜŞÜnÜyorum ne yapmaliyim?
Alıntı:
hanifi06 rumuzlu üyeden alıntı
4- karŞi taraf kalabalik olduĞu İÇİn sopa kullanmak zorunda kaldim o an elİme o geÇtİ onu kullandim o deĞİlde yanimda sİlah olsaydida ayni Şekİlde onuda kullanirdim.!
İşyeriniz ne, marangoz atölyesi mi, hemen elinize geçecek sopanın bulunduğu işyeri nasıl bir yerdir?
Fark eder mi ? sopa, demir, tahta, taş ? Bu konudan sadece bunu mu çıkartabildiniz ?? Anlayamadıysanız bir daha okumanızı tavsiye ederim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyeriniz ne, marangoz atölyesi mi, hemen elinize geçecek sopanın bulunduğu işyeri nasıl bir yerdir?
Fark eder mi ? sopa, demir, tahta, taş ? Bu konudan sadece bunu mu çıkartabildiniz ?? Anlayamadıysanız bir daha okumanızı tavsiye ederim.
Elbette sizin işyerinize gelip saldıran kişilere karşı işyerinizi -kendinizi savunma hakkınız var, ben olsaydım kuvvetle muhtemel aynı şekilde davranırdım,
ama ,
benim işyerimde hemen o anda elime geçe ek bir sopa ortalık yerde bulunmazdı,
anlattıklarınızda tek ters gelen nokta bu oldu bende ve sordum.Muhtemelen o kararı veren hakime de en ters gelen noktalardan biri buydu , ki bir anda elinize geçiveren sopayla yaralananlar ve sizden başka kimsenin ismi geçmemiş kararda,fiziksel darp almış mağdurlar ve mağdur etmiş görünen siz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Elbette sizin işyerinize gelip saldıran kişilere karşı işyerinizi -kendinizi savunma hakkınız var, ben olsaydım kuvvetle muhtemel aynı şekilde davranırdım,
ama ,
benim işyerimde hemen o anda elime geçe ek bir sopa ortalık yerde bulunmazdı,
anlattıklarınızda tek ters gelen nokta bu oldu bende ve sordum.Muhtemelen o kararı veren hakime de en ters gelen noktalardan biri buydu , ki bir anda elinize geçiveren sopayla yaralananlar ve sizden başka kimsenin ismi geçmemiş kararda,fiziksel darp almış mağdurlar ve mağdur etmiş görünen siz.
Darp olanlar elbette var bende dahil buna fakat anlayamadıgım nokta neden sadece o 3 kişinin adı geçiyor neden diğerlerinin adı geçmiyor benim orada amacım karşı tarafı darp etmek değil kendimi korumak. Her ne kadar içimden ne geçtiğini sormasalarda... :)