Cevap: Kargo Tazminat Davası
yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Cevap: Kargo Tazminat Davası
Merhaba Öncelikle geçmiş olsun.
Bu sitedeki hukukçular daha doyurucu cevaplar vereceklerdir ancak ben de bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya gayret edeyim.
1. kargo şirketi, kargoyu teslim alma esnasında ambar tesellüm fişinde "teslim eden" kısmını benim yerime dolduruyor ve benim adıma imza atıyor. Kargoyu benim teslim etmiş gibi gösterip, evrakta sahtecilik yapıyor.
Belirtmiş olduğunuz durumu delil haline getirebileceğinizi düşünüyorum. Nasıl yapılacağı konusuna gelirsek Bu konuda uzman kişilerden özel mütalaa alabilir dava dosyanıza delil olarak ekleyebilirsiniz.
6100 sayılı HMK md.293/1. bendinde yer alan “Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.”
CMK 67/6. bendindeki “Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya kanunî temsilci, yargılama konusu olayla ilgili olarak veya bilirkişi raporunun hazırlanmasında değerlendirilmek üzere ya da bilirkişi raporu hakkında, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.”
Ayrıca "Şimdi yukarıda ki olayda anlatılan ve aşağıda maddeler halinde belirttiğim durumlar kamera kayıtları ve müşteri temsilcisi görüşme kayıtları ile kayıt altına altına alınmıştır." Bu kayıtları da ekleyip bir avukat ile birlikte dava dosyanızı hazırlayarak mahkemeye başvurabileceğinizi düşünüyorum.
Saygılarımla.