Bu olay için nasıl bir süreç izlenir(istismar)
Arkadaşlar merhaba.
Konunun anlaşabilir olması için tam yazıcam.
Erkek kuzen adı selim 22 yaşında
Kız kuzen adı esra 19 yaşında
-----------------------
Arkadaşlar bu ikisi de benim kuzenim. Geçen hafta selimin okulu bıraktığını öğrendim. Sebebini zorlayarak öğrendim. Psikolojisi bozulmuş. Nedeni ise bundan sekiz yıl önce selim ortasondayken kuzenimiz esrayı taciz etmiş. Tacizin içeriği ise oyun bahanesiyle cinsel uvzunu çıplak bir şekilde esranın poposuna dayamış.bu olayı bir kere yapmış sonra pişman olmuş.üniversitede bu olay aklına gelince psikolojisi bozulmuş selimin ve okulu bırakmış.
Selim 2 yıldır takıntı anksiyete panik atak ile yaşamış çok garip şeyler yaşamış dinleyince şok oldum. Önce selime çok kızdım ama onada acıdım abi Allaha inancım kalmadı artık intihar etmek istiyorum diye ağlamaya başladı.
Esra'ya gelince selimi o kadar seviyorki hasta olduğunda esra bakıyor , ağlayınca o teselli ediyor garip bir şekilde çok seviyor selimi , bende çok seviyorum ama bu son olayı kavrayamıyorum arkadaşlar. Selim esrayla konuşmuş abi geçmişi kafana takma gelip geçti demiş ama bu konu halkında konuşulmamış sonra helallik almış selim esradan. Gerçekten esrada bi sorun yok ve evlenmek istediği bi çocuk var ama selim abi dayanamıyorum nolur yardım et kendimi polise şikayet edeceğim diye ağlıyor.
Aslında o etmeden ben etmeyi düşünüyorum !
Psikologa götürdük. Selimin küçükken mahallede cinsel taciz olayı olmuş yine arkadaşlarıyla birbirlerine dayama gibi olayları olmuş mahalleye gelen kötü bir çocuk bunları yaptırmış selim ve arkadaşlarına.Bu onun psikolojisini bozmuş olabilir ve çocukken annesi selimi çok dövüyordu hatta çocuk anadolu lisesi kazandığında bile ağlatmışlardı deli gibi neyse şuan bu kadar suçlu hissetmesi ailesi yüzünden olabilir dedi
aslında selimle esra evde yalnız kalıyorlardı ikisinin de annesi çalıştığı için. 14 yaşında ergen bir çocuk hormonların etkisiyle doğru karar veremez dedi.suç ailelerde o yaşlarda yalnız bırakılır mı ? Şimdi arkadaşlar selim hergün ağlıyor bu olayı takıntı yapmış her saniye bu olay var aklımda diyor ve ağlamaya başlıyor acıyorum ama polise şikayet etmelimiyim bilmiyorum ? Esranın sağlığı iyi selimse bu olayı sürdürmemiş ve pişman olmuş . Selim annesine anlatmış senin bişeyin yok demiş çocuk şimdi okulunu kaybetmiş hayattan soğumuş her saniye kendini suçlu hisseden bi genç olmuş. Esra ise selimin bu haline üzülüyor tabi ona anlatamıyorum o unutmuş gitmiş belli çünkü selime abi seni çok seviyorum diyip sarılıyor. Selim yanıma gelip abi esra böyle yapınca daha çok üzülüyorum gelmesem de küsüyor diyor.Selim İzmir okuyordu işte
Şimdi arkadaşlar ailesel bi vaka var! Sizce ne yapmalıyım psikologlarla konuştum arkadaşlarımla konuştum çocuk cahilliğiyle cesaretiyle yapmış hukuki süreç daha da yıpratır ailenizi dediler
avukat bir arkadaşım ise
15 yaşından küçük ise olayın ehem ve önemini kavrayacak yaşta değildir , ergenlik heyecanıyla yapmıştır zaten şuan psikolojisi bu kadar bozuksa bu olayın önemini anlayacak yaşta değilmiş olsa yapmazdı zaten çünkü bu pişmanlık olayı mahkemeye düşerse cezai sorumluluğunu üzerinden kaldıracak bir nitelik taşımaktadır dedi
mahkeme selimi hastaneye yatırılmasını , esranın ise psikolojik destek almasını onaylar dedi
çünkü esra olaydan etkilenmemiş ve suçlama da bulunmuyor ayrıca ikisi çocuk yaşta dedi
o yaştaki çocukları oyun oynayabilecek kadar yaklaştıran aileler selimden daha sorumludur
aslında bu olay tecavüze , penatrasyona ya da süregelen birşeye dönüşmediği için selim de esra da şanslı
hakim bunlar göz önünde bulundurur fakat esra mahkeme de psikolojik sorun yaşarsa ve aile bağları koparsa daha da sorun yaşanılabilir
ayrıca esranın babası böyle bir olayı hazmedemeyip selime saldırabilir
bunları göz önünde bulundurup öyle şikayette bulun dedi
ayrıca dava düşmüştür mü ne dedi tam anlamadım
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim aslında selimin psikolojisi pek umurumda değil ne kadar ağlarsa ağlasın , sonuçta böyle birşey yapmış bende çok şaşkınım karıncaya bile zarar vermeyen bu çocuk nasıl yapar ,
bana yol göstermenizi istiyorum
Cevap: bu olay için nasıl bir süreç izlenir(istismar)
Alıntı:
gokyuzu rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim aslında selimin psikolojisi pek umurumda değil ne kadar ağlarsa ağlasın , sonuçta böyle birşey yapmış bende çok şaşkınım karıncaya bile zarar vermeyen bu çocuk nasıl yapar ,
bana yol göstermenizi istiyorum
esra olayı unutmuş, hatırlamıyor bile( en azından öyle görünüyor)
selimin psikolojisi bozuk ama bu umurunuzda değil,
bu olayı dillendirdiğinizde esranın düşeceği durum, yaşayacağı sıkıntılar da umurunuzda değil ki, sadece selim üzerinde tüm planlarınız,
Neden?
neden bu olayı daha da büyütüp, her iki tarafı da iyice içinden çıkılamaz bir duruma sokacaksınız,
selimle ve annesiyle konuşarak tedavi-destek almaya ikna etmek , bence yapmanız gereken en doğru şey.
Cevap: bu olay için nasıl bir süreç izlenir(istismar)
Bir psikolog yada psikatri uzmanı değilim.Eğitim psikolojisi görmüş bir öğretmenim.Bazen insanlar kendilerine dahi söyleyemedikleri gerçek sıkıntıları yerine geçmişten seçtikleri bir olaya sıkıntıları yüklerler.Hele ki bu tarz ergenlik ve 18 yaşının bitirildiği ve üniversiteye girilerek yetişkinliğe adıma atıldığı hassas dönemlerde bu görülebilir.Eğer yazdığınız kişileri gerçekten düşünüyorsanız Selim'in çözülmesi ailelerin ve kızımızın zarar görmemesi için selimin destek almasını ve bir uzman tarafından derdinin tam olarak anlaşılmasının mümkünse dermanının bulunmasını sağlamanız en doğru hareket olur kanısındayım.Esenlikle..