İşçi alacakları hakkında dava
öncelikle herkese slm.toplu iş sözleşmesindeki alacaklarımla ilgili dava açtım.Bilirkişi çocuk yardımı ve sorumluluk zammı ile ilgili alacaklarımı dosyada belge bulunmadığından bunları hesaplamamış.hakimde bilirkişi raporu doğrultusunda karar verdi.dosya yargıtayda ben temyiz etmedim.işveren temyiz etti.bu verilmeyen alacaklarla ilgili belgeler buldum.zamanaşımı da dolmadı bir dava açıp bu alacaklarımı da isteyebilirmiyim?yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İşçi alacakları hakkında dava
Alıntı:
rahmi16 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle herkese slm.toplu iş sözleşmesindeki alacaklarımla ilgili dava açtım.Bilirkişi çocuk yardımı ve sorumluluk zammı ile ilgili alacaklarımı dosyada belge bulunmadığından bunları hesaplamamış.hakimde bilirkişi raporu doğrultusunda karar verdi.dosya yargıtayda ben temyiz etmedim.işveren temyiz etti.bu verilmeyen alacaklarla ilgili belgeler buldum.zamanaşımı da dolmadı bir dava açıp bu alacaklarımı da isteyebilirmiyim?yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
Daha önce istememiş olduğunuz alacak kalemleri için zamanaşımının dolmamış olması şartıyla yeni bir dava açabilirsiniz.
Tşk.iki alacağıda istedim.çocuk yardımı dosyada belge olmadığından hesaplanmamış sorumluluk zammıda dosyadan anlaşılamadığından eksik hesaplanmış.ben bunları kanıtlayacak belgeler buldum zamanaşımı dolmadı.teşekkürler
- - - Updated - - -
Buna göre dava açabilirmiyim
Alıntı:
rahmi16 rumuzlu üyeden alıntı
Tşk.iki alacağıda istedim.çocuk yardımı dosyada belge olmadığından hesaplanmamış sorumluluk zammıda dosyadan anlaşılamadığından eksik hesaplanmış.ben bunları kanıtlayacak belgeler buldum zamanaşımı dolmadı.teşekkürler
- - - Updated - - -
Buna göre dava açabilirmiyim
Daha önce bir talepte bulundunuz ve bu talebiniz reddedildi, bu karar kesinleşti. Bu durumda yeni bir dava açamazsınız, yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurun.
Slm.yerel mahkemenin kararı henüz yargıtay tarafından onanmadı yani kesinleşmedi.9 hukuk dairesinde.kesinleşmediğinden fazlaya ait haklarımı saklı tuttuğumdan isteyebilirmiyim
Siz zaten talepte bulundunuz, dolayısıyla bunu istemeniz yeni bir talep olmaz. Siz şuan yeni delil sunmak istiyorsunuz, temyiz aşamasında yeni delil sunulamaz. Kararın bozulması halinde yeni delil sunarsanız hakîmin takdirine bağlı olarak delil kabul edilebilir. Karar onanırsa yargılamanın yenilenmesinden başka gidebileceğiniz bir yol yok.