-
Boşanma ve velayet
Merhabalar öncelikle herkese hayırlı günler dilerim
Ben 40 gün önce eşimle tartışmamız sonucunda kendisi kafasını duvarlara vuruyor camlara koşuyor diye annem ve babam polisi çağırdı bunun sonucunda eşim olan kişi kadın sığınma evine gitti ben artık boşanmak istediğimi kendisine belirttim çünkü artık mahremiyetimin ince olan ve bi okadarda korunaklı olan perdesi yırtılmıştı ama ben yinede çocukla annesini bir şekilde görüştürmek istedim çocuğumu alıp aile ve sosyal politikal bakanlığına götürüp orda bulunan görevlilerden çocuğumu görüştürmelerini istedim EYS sendromuna neden olmamak için bunun sonucunda eşim bu görüşmeyi saçma sapan bir açıklama ile red etmiş aradan 1 hafta sonra bende çocuğu kendisine vereceğimi söyleyip anlaşmalı boşanmak istediğimi söyledim ama benim de bir şartım olduğunu dile getirdim eşime kendisne bir düzen kurmasını istedim çünkü çocuğumun kadın sığınma evleri köşelerinde büyümesinden yana hiç içim rahat değil bu yüzden de böyle bir teklif yaptım eşim bunuda kabul etmedi hatta bakanlıkdaki görevliler biz sana iş ve düzen kuralım dediler ancak bunuda red etti zaten çocuğu istemiyor ama onu bana inat süründürmek istiyor ki bunu bakanlıkdaki bir bayanın sen nasıl bi annesin 40 gündür çocuğunu görmemişsin kalkıp normal bir anne sarılır demisi ile kanıtlanmış oldum ve eşim bunu saçma sapan bir cevapla yine savuşturmuştur çocuğa nasıl bakacaksın diyorum sevgiyle bakacağım diyor hereşy güzel ama işin maddi tarafını hiç düşünmüyor zaten daha önce kendisi bana ben çift kişilikliyim ben sözüme itibar etme demişti ama psikyatriye gitmek istemiyor e bunu kanıtlayamıyorumda normalde bu şizofrenik bir davranış diye biliyorum ama uzman psikyatristler neder bilmiyorm öyle birşey varmı onuda bilmiyorum ben öğrenciyim eşim yeni mezun ed. öğretmenliği fak. den benim elimde olsa kendim ev kurup bırakırım ama öyle bir gücümde yok ailem şuan çocuğuma bakıyor geçimini sağlıyor eşim hiç bir şekilde çalışmak istemiyor devlete sırtını dayayıp rahat bir şekilde kalmak istiyor
Bu durumlarda çocuğumun velayeti nasıl olur neye göre verilir çünki şuan çocuğumun geleceği risk altında eğer ona verilirse ki 10 aylık çocuğum erken uyanmış diye soğuğa çıkartıp ceza veren bir anneden bahsediyoruz burda
Lütfen cevap ve yorumlarını esirgemeyiniz yardımlarınız için çok teşekkür ederim...