-
Tek ev icrası
bu gün babamın borçlarından dolayı evimizin iş yerimizin ve arabamızın icra yoluyla satış ilanı geldiicraya konu olan ev 750 mt2 arsada 2 katlı yığma 25 yıllık ev ve ahır bulunuyor bu evde ben eşim ve oğlum kalıyoruz babam tapusu benim üzerime olan kredisi devam eden evde oturuyo iş yerinide ben kullanıyorum oturduğumuz evin bahşesinde eski bir ev daha var dayımlar oturuyor diğer katta kardeşim oturacak tabi icradan satılmazsa şimdi benim sorum gerçi belli ama tek ev satılamaz die bi kanun varmı ve bunun için ne yapmalıyız babamın borçlarınıda ben ödemeye çalışıyorum dükkandan vaz geçtim hadi diyorum kiraya çıkarım ama eve 45,000tl değer biçmişler 3 hane yıkılır bide babam var artık onu naparız bilmşyorum acil yardım lütfen
-
Cevap: tek ev icrası
-
3 farklı yere borç var ikisi banka yaklaşık 22,000tl birde sgk borcu var oda 25000 falan ama babam sağ olsun mal beyanı istediklerinde herşeyi göstermiş 3 adet araba var hepsi babamın üzerine 2sini satmıştık ama satış işlemi yapılamamıştı birini geri aldık zaten sırf bu yüzden ödeyemedik geri almak için parayı iade ettik yani toplam bor 50000tlyi geçmez
-
lütfen bi yanıt verin neyapmamız gerekiyor evin satılmaması için
-
Borcunuzu ödemeyi deneyebilirsiniz. Başka borç ve kredi bulup borçlarınızı kapatıp. araölar üzerindeki hacizleri kaldırtıp araçları satıp gelirleri ile borçlarınızı kapatmaya çalışın. SGk için torba yasayı bekleyebilir. belki yapılandırabilirsiniz.
-
zaten ödeme çabasındayız bize kalsa dükkanı alsalar razıyız ama ev beni tedirgin ediyor bugün inşallah borcun nekadar olduğunu tam olarak öğrenicez gele kağıtta yazmıyor niyet hep ödemek ama olmuş çığ gibi nirine yatırıyon öbürü geliyo şaşırdık artık
-
'' Haline münasip tek ev haczedilemez'' diyor icra iflas kanunu,
ancak 750mt2lik bir arsa içindeki ev için haline münasip diyebilmek te pek kolay değil.
Yaşayabileceğiniz bir ev alınıp, kalanın borçların ödenmesinde kullanılması kararıyla da karşılaşmanız mümkün.