Askerde geciken ödemelerin kkb üzerinde etkisi
Merhaba,
2009 senesinde kısa dönem askerlik yaptığım dönemde ödenmesi için anneme bıraktığım kartlardan biri ödenmemiş askerliğin 3. Ayında tekefonumu açtığım sırada avukatlık bürosu aradı ve hiçbir masraf almadan tam tutarı aynı gün asker olduğumu durumu anlatıp ödedim.
4 yıldır işletme müdürü olarak çalışıyorum daha yeni yeni kredi kartlarım çıkmaya başladı her zaman borcun tamamını ödeyerek 1193 kkb puanına kadar çıkardım.
Sizlere sorum 350 tl limitli öğrenci kartım için sicilimdeki bu kara lekeyi nasıl temizlerim ? Askerde olmam borcun ödenmediğini öğrenir öğrenmez bu borcu ödemem bana hukuki bir imkan sağlar mı ?
Cevap: Askerde geciken ödemelerin kkb üzerinde etkisi
herhangi bi hukuki dayanagi yok. odeyemenin. muhtemelen kanuni takipe dustun ve oda kkb notunda hala gorunuo. ya halen acik gorunuo yada kapanms olrAk gorunuo.sefim maalesefki kolay kolay bu sicili duzeltemeSn omrnn sonuna kDar. ben daha hic duymadm kanuni takibe dusupde kredi ceken. i sube findeks doye bi site wardi oradan raporunu alip takibin ne durumda oldugunu ogrenebilirsin. bankalarn cogu takibe dusmus durumlari guncellemiyor