Asli olmayan temİnat senedİ
bır sure once uzerıme bır ıcra takıbı oldugu farketdım bunun uzerıne borcum gozuken iş bankası gıttım.. ellerınde 7 adet temın senedım bulundugunu soyledıler.benım boyle bır senedım omadıgını soleyıp senetlere baktım uzerınde kımlık bılgılerım dogru ama ımza benım degıl. buyuk mebla bır borc.
ıs bankası genel mudurlugune durumu anlatan bır yazı yazdım ve neden ımza surgusu kontrol edılmeden alındıgını sordum..bankadan arayan kısı kanunu olarak kontrol etmelerı gerekmedıgını soyledı ve yapacak bıseylerının olmadıgını savcılıga suc duyurusunda bulunmayı dusunuyorum acaba bır yol gosrerebılırmısın dılekçe ve ızlemem gereken yol hkkında..simdiden herkeze teşekkürler
Cevap: Asli olmayan temİnat senedİ
Alıntı:
candas_83 rumuzlu üyeden alıntı
bır sure once uzerıme bır ıcra takıbı oldugu farketdım bunun uzerıne borcum gozuken iş bankası gıttım..
Nasıl farkettiniz, size tebligat mı geldi?
hayır edevlet gırdıgımde gördüm..
- - - Updated - - -
ve edevlette ıkı kısı borclu gozukuyoruz bırısı eskiden çalıştıgım bır fırma bıde ben..galıba eski çalıştıgım fırma benim adıma teminat senedi vermiş kredi çekmiş ama ulaşamıyorum kendisine
Avukatınız maarifetiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız. Sanık olarak banka da gösterilmeli. Zira imza sirküleri (imza sürgüsü değil) ve kimlik bilgileri olmaksızın veya sahte kimlik ile işlem yapılmış olması kuvvetle muhtemel. Şayet bu tip bir ihmal varsa hesap sahibi sahtecilik, banka ise Bankacılık kanununa göre sorumlu tutulur.
avukat olmadan kendı ımkanlarımca basvursam bır sonuc alamazmıyım..malum turkıye sartları bütçem yok