Maaş ve ikramiyenin haczi
BİR BORCUMDAN DOLAYI MAAŞIMA VE BUNA İLAVE OLARAK 3 AYDA BİR ALDIĞIM İKRAMİYEME HACİZ GELDİ. MAAŞIN DÖRTTE BİRİNİN HACİZ EDİLDİĞİNİ BİLİYORDUM AMA İKRAMİYENİN TAMAMININ HACZEDİLMESİ AKLA-MANTIĞA HİÇ UYGUN DEĞİL. BUNA İTİRAZ ETMEM MÜMKÜNMÜDÜR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Re: Maaş ve ikramiyenin haczi
Sayın Tunga. Öncelikle açıklamalarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ankara 14. İcra Hukuk Mahkemesinde açmış olduğum davayı kazandım. Maaşımın ve ikramiyemin 1/4 ünün haczine karar verildi. Yalnız, bu şekilde sırada bekleyen iki dosya daha var. Onlar için de aynı yolu mu takip etmem gerekiyor. Yani alacaklılara aynı şekilde dava açmak zorunda mıyım? Ya da icra müdürlüğü'ne yazıyı emsal göstermem yeterli olur mu?
Teşekkürler.
Hımmm siz her yere aynı soruyu sormuşsunuz ama cızz ! yaparlar sonra
1/4 ü doğru.Farklı uygulamalarada şahit oldum.şöyleki;evine gidip icra yaparım baskısıyla muvaffakatname imzalatıp maaşın tamamına haciz koyulabiliyor.
Alıntı:
bdiktepe rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Tunga. Öncelikle açıklamalarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ankara 14. İcra Hukuk Mahkemesinde açmış olduğum davayı kazandım. Maaşımın ve ikramiyemin 1/4 ünün haczine karar verildi. Yalnız, bu şekilde sırada bekleyen iki dosya daha var. Onlar için de aynı yolu mu takip etmem gerekiyor. Yani alacaklılara aynı şekilde dava açmak zorunda mıyım? Ya da icra müdürlüğü'ne yazıyı emsal göstermem yeterli olur mu?
Teşekkürler.
Sayın bdiktepe,
Sırada aynı şekilde beklediğini söylediğiniz diğer dosyalar için elinizdeki emsal kararı icra müdürlüğüne göstermeniz yeterli değildir. Her bir dosya için ayrı ayrı aynı şekilde dava açmanız gereklidir.
Cevap: Re: Maaş ve ikramiyenin haczi
Alıntı:
aytac00 rumuzlu üyeden alıntı
1/4 ü doğru.Farklı uygulamalarada şahit oldum.şöyleki;evine gidip icra yaparım baskısıyla muvaffakatname imzalatıp maaşın tamamına haciz koyulabiliyor.
Peki maaş haczinin tamamı için muvaffakatname verdikten sonra tek taraflı muvaffakatnameden vazgeçilebir mi?
Cevap: Re: Maaş ve ikramiyenin haczi
Salacak arkadaşım senden bir ricam olacak;
Bende kredi kartı borçlarımı ödeyemedim ve bankalardan ihbarnameler geliyor, bu maaşa haciz gelme olayının gelişme evreleri nelerdir yani bankanın avukatı işyerinemi geliyor yada direk yazışmalarla ilerliyor mevzu, birde maaşına haciz gelince işyerinde sıkıntı yaşadınmı üstlerinden sana karşı bir tavır degişikliği yada işten çıkarma tehdidi vs gibi, yaşadıgın süreci anlatırsan sevinirim