Anne'den çocuğuna kalan miras hakkını almak
Merhaba annem geçen sene Temmuzda vefat etti.Annem en büyükleri yaş olarak.Toplamda 5 kardeşler iki kız - üç oğlan.Babaları 94 yılında vefat etti.Kendi annesi sağ.Ben annemin hakkını onlarda kalmasını istemiyorum.Annem den bana düşen miras hakkını nasıl alabilirim.Ne zaman talep etme hakkım var.Hukuki boyutu nedir.Yardımcı olursanız mutlu olacağım.Selametle
Cevap: Anne'den çocuğuna kalan miras hakkını almak
Anneniz için alacağınız veraset ilamı ile birlikte (dedeniz için eğer veraset ilamı alınmadı ise) , dedeniz için veraset ilamı alırsınız,
sonrasında ortaklığın sonlandırma davası açarak, ortak malların satışının sağlanması ile birlikte annenize düşen payı alırsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anneniz için alacağınız veraset ilamı ile birlikte (dedeniz için eğer veraset ilamı alınmadı ise) , dedeniz için veraset ilamı alırsınız,
sonrasında ortaklığın sonlandırma davası açarak, ortak malların satışının sağlanması ile birlikte annenize düşen payı alırsınız.
Çok teşekkür ederim Erdoğan Bey.
Yalnız annemin annesi yani annenannem'den kalan mal varlığı için ne yapılması gerekir.Anneannem sağ.
Bu mal varlığın bir kısmı anneannem'in üstünde.Daha doğrusu Anneannem'den anneme kalan payı nasıl alabilirim.
Anneanneniz sağ ise, ona da annesinden kalan miras olur, anneannenizin annesinden sizin annenize eğer bir vasiyet vs yoksa doğrudan miras kalmaz.
Anneanneniz hayatta ise, onun malları onundur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anneanneniz sağ ise, ona da annesinden kalan miras olur, anneannenizin annesinden sizin annenize eğer bir vasiyet vs yoksa doğrudan miras kalmaz.
Anneanneniz hayatta ise, onun malları onundur.
Çok sağolun.Peki babasından kalan mal varlıkları var ise onun için hak talep edebiliriz değilmi.Şöyle birşey söz konusu.Yıllardır mal varlıklarından hiç bahsedilmedi annem tarafına.Kardeşleri belki onca sene içerisinde birşeyleri oynatmıştır. Sürekli sağlık işleriyle uğraştık.Mal varlığı var ise Tapu işlemlerinden bakıyoruz değilmi.