Borçlarım ve evlilik hazırlığı
Arkadaşlar kısmetse eylül ekim gibi evlenmeyi düşünüyorum ancak danışmak istediğim bir konu var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yüklü bir miktar borcum var ve bu borçlardan dolayı evlilikten sonra eşimle oturacağım evde icra haciz gibi durumlar yaşarsam diye tedirginim.
Öğrenmek istediğim nokta şu;
Mal ayrılığı sözleşmesi yaparsak ve evliliğimiz süresince yapacağımız tüm edinimleri ( ev, araba, eşyalar, birikimler aklınıza ne gelirse) eşimin üzerine yaparsak benim bu borcumdan dolayı yinede evime icra haciz gelme riski var mıdır?
Yani kısaca borçlarım yüzünden eşimin huzurunu kaçırmak istemiyorum.
Veya sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mı acaba?
Cevap: Borçlarım ve evlilik hazırlığı
Alıntı:
stopendus rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar kısmetse eylül ekim gibi evlenmeyi düşünüyorum ancak danışmak istediğim bir konu var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yüklü bir miktar borcum var ve bu borçlardan dolayı evlilikten sonra eşimle oturacağım evde icra haciz gibi durumlar yaşarsam diye tedirginim.
Öğrenmek istediğim nokta şu;
Mal ayrılığı sözleşmesi yaparsak ve evliliğimiz süresince yapacağımız tüm edinimleri ( ev, araba, eşyalar, birikimler aklınıza ne gelirse) eşimin üzerine yaparsak benim bu borcumdan dolayı yinede evime icra haciz gelme riski var mıdır?
Yani kısaca borçlarım yüzünden eşimin huzurunu kaçırmak istemiyorum.
Veya sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mı acaba?
Borcunuzu ödemekten kaçmak için bir öneri alamazsınız elbette sitemizden.
Kayıtlı olan ikamet adresinze elbette haci mümkün olanlar için eşya haczi uygulanabilir, bu arada eşinize ait olan malları eşiniz faturası ile ıspatlayabilir ve uygulanan haczi kendine ait olduğunu ıspatlayabildiği mallar üzerinden kaldırtabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Borcunuzu ödemekten kaçmak için bir öneri alamazsınız elbette sitemizden.
Kayıtlı olan ikamet adresinze elbette haci mümkün olanlar için eşya haczi uygulanabilir, bu arada eşinize ait olan malları eşiniz faturası ile ıspatlayabilir ve uygulanan haczi kendine ait olduğunu ıspatlayabildiği mallar üzerinden kaldırtabilir.
Erdoğan Bey cevabınız için teşekkür ederim lakin yanlış anlaşıldım. Daha doğrusu eksik ifade ettim. Borçlarımdan kaçmak gibi bir durum asla söz konusu değil. Böyle bir şeyi düşünmemde. Şuanda da ödemelerimi düzenli olmasa da elime para geçtiği an yapmaktayım. Üzerimde icra haciz gibi bir durumda yok. Sadece ben biraz pimpirikliyim o yüzden sordum.
Bana ait şirketim, işyerim, teknik cihazlar, araçlar var ve aynı zamanda özel sektörde çalışmaktayım maaşım var. İşyerimle, maaşımla ilgili böyle bir durum yaşamaktan korkum yok.
Ben babamın borçlarından dolayı evimizde çok fazla haciz durumu yaşadım. Çocuk, kadın psikolojisini nasıl etkiler az çok tahmin edersiniz. Aynı şeyleri eşimin yaşamasını istemiyorum. Yani evimde yaşamak istemiyorum. Bu yüzden sordum.
Mal ayrılığı sözleşmesi konusunda fikriniz nedir? Yoksa hiç böyle bir sözleşme yapmayıp evlenmek mi mantıklı.
Teşekkürler
Alıntı:
stopendus rumuzlu üyeden alıntı
Mal ayrılığı sözleşmesi konusunda fikriniz nedir? Yoksa hiç böyle bir sözleşme yapmayıp evlenmek mi mantıklı.
Teşekkürler
Mal ayrılığı sözleşmesine tabi evliliklerde tarafların birbirlerinin üzerindeki alacak ve borçlardan dolayı sorumluluğu yoktur. Bu sebeple böyle bir durumda evinize haciz gelme durumu söz konusu değildir ki konutunuzla ilgili herşeyin eşinizin adına faturalı olduğunu varsayarak bu yorumu yapıyorum.
Birazdan yazacaklarım şahsi fikrimdir, belki sizi rahatsız edebilir. Söyleme gereği hissettiğim için yazıyorum.
Mal ayrılığı sözleşmesi yapıp, tüm her şeyi eşinizin üzerine yapmak günümüz dünyasında bana göre çok mantıklı bir hareket değil. Her evlilik mutlu başlar, sonsuza kadar mutlu devam edeceği düşünülür. Ancak gerçek her zaman böyle değildir ne yazık ki. Böyle bir şeyin olabileceği ihtimalini kimse düşünmek istemez ancak her gün yüzlerce evlilik boşanma kararı ile sonlanmaktadır.
Yarın bir gün boşanma gibi bir durum yaşarsanız eşinizin adına olan hiçbir şey üzerinde (ev, araba, nakit birikimler, ev eşyaları...) hak iddia edemeyeceğinizi ve hakimin tüm malların eşinizde kalmasına hükmedeceğini bilmenizi isterim.