Cevap: Dolandırıcılık suçu
Alıntı:
Schutzstaffel rumuzlu üyeden alıntı
Ben de biraz da sinirlenerek adresinin elimde olduğunu, bu meseleyi 2-3 gün içinde halletmezse olayı başka bir şekilde çözmek zorunda bırakacağını ve bu yolun hukuk yolu olmayacağını belirttim kısa mesajla. Ama herhangi bir tehdit ifadesi kullanmadım.
Biraz sinirlenerek adamı düpedüz tehdit etmişsiniz, başvuracağınız yolun hukuk yolu olmayacağını söylemeniz, tehdit ifadesinin ta kendisidir. Umarım hakkınızda tehdit nedeniyle suç duyurusunda bulunmaz karşı taraf.
Diğer konuda, ne için suç duyurusunda bulunacaksınız anlayamadım,
çizikler nedeniyle indirim istemişsiniz- indirimi almışsınız,
faturayı istemişsiniz- fatura elinizde,
garantinin sizin adınıza çevrilmesi işini nasıl yapabilir satan kişi, hiç bir fikrim yok .
Ortadaki suç ne?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Biraz sinirlenerek adamı düpedüz tehdit etmişsiniz, başvuracağınız yolun hukuk yolu olmayacağını söylemeniz, tehdit ifadesinin ta kendisidir. Umarım hakkınızda tehdit nedeniyle suç duyurusunda bulunmaz karşı taraf.
Diğer konuda, ne için suç duyurusunda bulunacaksınız anlayamadım,
çizikler nedeniyle indirim istemişsiniz- indirimi almışsınız,
faturayı istemişsiniz- fatura elinizde,
garantinin sizin adınıza çevrilmesi işini nasıl yapabilir satan kişi, hiç bir fikrim yok .
Ortadaki suç ne?
Parayı yatırmayacağını söyledi, binbir güçlükle aldım.
Faturayı ancak bir ay sonra alabildim. Ertesi gün vereceğini söylemesine rağmen.
Garantiyi satış yapıldıktan bir gün sonra yapması gerekirken kaç ay oldu ulaşamıyorum bile. Sürekli aramam engelleniyor. Ortada verilmiş bir taahhüt var ve bu vatandaş buna uymuyor, erteliyor, oyalıyor. Benim hakkım olan şeyi alamamam, karşı tarafın bunu vermemesi suç değil mi?
Garanti transferi yapılabiliyor, garanti sözleşmesinde bu yazar.
Garanti ürünün kendisine yapılmıyor mu? Garantinin alıcı ile bir ilgisi yok ki? Ürünün faturası ve garanti belgesi olması, garantiden faydalanabilmesi için kafi diye biliyorum.
"Ben de biraz da sinirlenerek adresinin elimde olduğunu, bu meseleyi 2-3 gün içinde halletmezse olayı başka bir şekilde çözmek zorunda bırakacağını ve bu yolun hukuk yolu olmayacağını"
Bu ifadeyi başkası size karşı kullansa,siz de sizi tehtid edildiğinizi düşünürsünüz. Kişi ile görüşüp uzlaşma yoluna gitmek hukuk dışı bir yol değildir çünkü. Halbuki siz hukuk dışı yollarla çözeceğinizi söylemiştiniz.
Servisle görüşüp şu hallerde garantiden faydalanabilir miyim diye sormanız yararınıza olacaktır. Karşı tarafı dava etmenizi gerektirecek bir neden görünmüyor.
Benzer şeyleri geçen günde yazmıştık.Son zamanlarda her türlü anlaşmazlık yaşayan, özellikle uzatan yapılan satışlarda(üründe çizik var, telefon ettim açmadı, ürünün faturasını geç gönderdi, ürünü fiyatını pahalı tutmuş vs.) karşı tarafı dolandırıcılıkla suçluyor.Anlatımınıza göre ortada kanuni çerçevede bir dolandırıcılık bulunmuyor.Ancak sizin attığınız mesaj buz gibi tehdit mesajı ve yazılı mesaj olduğu için ispatı kendi elinizle karşı tarafa vermişsiniz.Ben olsam evvela bir ürünü ucuza almak için bu kadar maceraya girmez eğer girmiş ve olay bu noktaya gelmişse olayı hukuka taşımazdım.Zira hukuk dışı yollardan olayı çözeceğini yazıp sonra hukuka başvurmak başvuran için muhtemelen daha ciddi sıkıntılar doğuracaktır.
Cevaplarınız ve bilgiler için teşekkürler.
Sayın arkadaşlar,
Ben bu şahıstan garanti belgesini de alamıyorum. Değil garanti transferi, garanti belgesini de vermiyor. Mesajlarıma da cevap vermiyor. Normalde garanti belgesini ürünle birlikte göndermek zorunda. Bu vatandaş taahhüdünü yerine getirmiyor, vermesi gereken şeyi vermiyor/yapmıyor. Siz bir hukuksuzluk yok diyorsunuz. Peki, hukuksuzluk yoksa ben bu adamdan bana ait olan şeyi nasıl alacağım?
Ortada hukuksuzluk yok demedik dolandırıcılık yok dedik ve hala da yok diyorum ben şahsen.Dolandırıcılık çok başka bir şey.Zaten bu kişi şu dakika çok rahat ''bu kişi beni tehdit etti(kanıtı da mesaj olarak telefonda duruyor) dese bende bu yüzden telefon ve mesajlarına cevap vermiyorum dese hiç bir şey denemez.Karşı tarafa noterden(artık ispat edebileceğiniz ve size eksik gönderdiğini iddia ettiğiniz şey/şeyler ne ise) ihtar çekip ya malını geri iade etmesini ya da talep ettiğiniz şeyleri yollamasını isteyebilirsiniz ve cevaba göre de dava açarsınız.Ancak tam olarak ne davası açılacak(alacak, ceza vs?) ve telefonda sözde konuştuklarınızı ispatlayabilip nereye varılacak orası muamma.Tabi bu çeşit davaların yıllarca sürebileceği bu arada da karşı tarafın tehditten sizi şikayet etme ihtimalinin yüksek olduğunu hatırlatırım.Kurumsal bir yerden, sözleşmeli, kendi adınıza faturalı, belgeli bir ürün alıyorsanız sıkıntı yok ancak bu şekilde ikinci el maceralara girecekseniz ürünü görmeden istediğiniz ne ise(ürünün aparatları, garanti belgesi, kullanım klavuzu vs.) önünüze konmadan para verirseniz buna benzer durumlar yaşamanız daima ihtimal dahilinde olacaktır.
Teşekkür ederim cevap için.