Hatalı Proje Yüzünden Mağdurum.
Merhaba. Yeni yapılmış bir binaya taşındım. Binada bir çok problem var. Hidrafor bulunduğum kata yeteri miktarda su göndermiyor ve yüksek maliyet yüzünden hidraforun değiştirilemeyeceği söyleniyor. banyo giderleri hatalı yapıldığı için duş alanında aşırı su birikiyor. Bunun da hatalı yapıldığı ve düzeltilemeyeceği söyleniyor. Bina sahiplerinin toplanıp hatalı olan yerlerin düzeltilmesi için ortak karar almaları gerekiyormuş. Daire sahibimin binada 20 tane dairesi olduğunu biliyorum. Daire sahipleri yüksek maliyet yüzünden bu hataların giderilmesi için ortak karar alamayacaklarını düşünüyorum. Kışın ısınma problemi yaşayacağımı da öngörüyorum. Şikayetlerimi site yönetimine ilettiğim zaman lakayıt bir üslupla konuşuyor ve sorunlarımla ilgilenmiyor. Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Cevap: Hatalı Proje Yüzünden Mağdurum.
Hidaraforun değişmesi gerekmez. Su deposu var ise hidrafora elektronik bir cihaz takılıp devamlı istenilen barda ayarlama yapılabilir. Bu cihazın fiyatları kapasiteye göre 1000 tl den başlıyor. Biz az kullanılmış 2000 dolarlık bir cihazı 500 Tl ye aldık. Bu cihaz hidrafor sesinide ortadan kaldırıyor. Fakat cihaz tek başına 150-200 Tl civarında elekltrik tüketiyor. Belki sizde de bu sistem vardır. Fakat fazla elektrik parası gitmesin diye şebeke bar ayarında çalıştırılıyordur.
Eğer sistem var ve çalıştırılmıyor ise bunun yönetici tarafından yapılması gerekir. Eğer sistem yok ise
bunun bedelini kat malikleri karşılayacağından karar alınması gerekir. Su elzem bir ihtiyaç olduğundan bence karar almaya bile gerek yok.
Su giderleri standart yapılır. Nasıl göllenme oluyor? Akıntı verilmemiş ise ve duş teknesi ayarlanabiliyor ise yeniden ayarlanabilir. Buda fazla masraf tutmaz. Fakat bunun için karar akınmasına gerek yok. Ev sahibinin kendisine söylenerek yaptırılabilir.
Ama bunlarla uğraşmak istemiyorsanız. Ev sahibinizle görüşüp anlaşıp daireyi boşaltabilirsiniz.