Boşanmak istiyorum yardım edebilirmisiniz ?
Ben boşanmak istiyorum. Yaşım 42 4 evladım var yaşları 20. 17. 7. 1. bunların velayeti kimde kalır ? Ben ev hanımıyım çünkü gelirim yok ve bir evimiz var 250 bin tl değerinde 2012 de alındı birde dükkan var 2000 tarihinde alınma bunlar paylaşılırmı ? teşekkkürler yorumlarınız için
Cevap: Boşanmak istiyorum yardım edebilirmisiniz ?
1/1/2002 tarihinden önceki mallar eğer sözleşme yapılmamış ise mal ayrılığı rejimine tabi. Reşit olan çocuğunuz hariç , Talep etmeniz halinde 7 ve 1 yaşındaki çocuklarınızın vealyetlerini size verebilir. 17 yaşındaki için ise baba talep etmesi halinde babaya verebilir. Ama hakimin taktiri.
Maddi durumunuz iyi değil ise barodan adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
1 yaşında çocuğunuz olduğuna göre uzun zamandır boşanmayı gerektirecek bir sorun yok. OLsaydı çocuk yapmazdınız diye düşünüyorum.
42 yaşında geliri olamayan ev hanımı için başkada mesleği yok ise, boşanmak ve yeni bir hayat kurmak ve hayatını idame etmek zordur. Kocanızın iyi bir geliri yok ise yüksek bir nafakada alamazsınız.
Sosyal güvenceniz yok ise yakın bir zamanda emeklide olamazsınız. İyice düşünmeden boşanmaya kalkışmamanızı tavsiye ederim.
- - - Updated - - -
Evinizi aile konutu olarak tescil ettirmeyi unutmayın. Bunun için tapuya gitmeniz yeterli. 2002 yılından sonraki her türlü gelir araba, para, işyeri kazançları varsa bunlardan pay alabilirsiniz.