Kesinleşen borç ve açılan dava
Merhaba değerli hukukçular ve site sakinleri
benim sıkıntım ; kendisine verdiğim nakit karşılığı aldığım kombiyo senedinde kesinleşen alacağıma karşı taraf şikayetçi olmuş ayrıca dava açılmış.
kendisine iki üç tane sahtekar şahit tutmuş ve dava açılmış.
adalet tatile girdiği için bu durumdan sıkılmaktayım. değerli fikirlerinizi için teşekkürler.
Cevap: kesinleşen borç ve açılan dava
Senet teminat senedi mi? Neye istinaden şikayet davası açılmış? Teminat senedi değilse ve kambiyo vasfından çıkmamış ise, takibe koyarken senette bir eksiklik yoksa, icra işlemlerinde de bir hata yoksa şikayetinden pek bir şey çıkmaz. Tabii dosyayı takipsiz bırakmamanız gerekir.
Barış bey teminat senedi değil, verdiğim paraya karşılık aldığım senet,senette eksik yok, senedi hile yoluyla aldığımı öne sürerek dava açmış
Alıntı:
cdemir rumuzlu üyeden alıntı
Barış bey teminat senedi değil, verdiğim paraya karşılık aldığım senet,senette eksik yok eline aldığı paraları saydıktan sonra ismini yazıp imzaladı ödeme emri çıkarana kadar bir şey yoktu vaddesi geldikten sonra bunlarla karşıma çıkıyor.
senedi hile yoluyla aldığımı öne sürerek savcı da hayatın olağan akışına ters düştüğünü, borçluyla aramızdaki geçmişe dönük olumsuz duruma dayanarak dava açmış
şimdi verdiğim paraya mı yanayım adalete güvenerek aldığım senede mi?
avukat tuttum konuyla ilgili, değerli avukat,hukuk sever arkadaşlar düşüncelerinizi esirgemediğiniz için teşekkürler.