Cevap: Sayısaldan Hukuk zor mu?
Öncelikle fen netinin çok yüksek olmasının bir getirisi yok. Ben 2013 ygs lys girmiş bulunmaktayım ve ygs de çoğu kişi kendi bölüm sorularını yapmaktan diğer bölüm sorularına bakmalarına vakit kalmamıştı. Şimdiye kadar fen ve matematik eğitimi almış bir kişinin istediği fakülteyi kazanmanın değil,alıştığının dışında derslerle ve onların yöntemleriyle uğraşması gerektiğini düşünerek fakülte eğitiminde zorlanabileceğini düşünüyorum. Yabancı dil i ise isterseniz üniversitede ek kurslarla halledebilirsiniz.Devlet üniversitelerinde size sadece yabancı dil ile ilgili temeş bilgi verilebilir. Özel üniversitelerin ise bu konuda yeterli olduğunu düşünüyorum
Avantajlısın bence fen yapmak ekstra puan getirir. Zorlanacağın bir durum yok, ben de sayısal çıkışlıydım ama sorun olmadı hiç. İstersen çok iyi sonuçlar alabilirsin.
Ben hukukçunun sayısalcı olmasının daha iyi olduğu konusunda ısrarcıyım. Çünkü yanlış bilindiği üzere hukuk ezber değil, hafızlık gerektirmiyor. P=>Q mantıksal denklemini kurabilmek gerek, olasılık ve varsayımlar konusunda iyi olmak gerek. Zaten her maddeyi ezbere bilen bir hukukçuya da gerek yok. Artık teknoloji var, açar bakar...