Mütahit Kurnazlığı ve Oyalaması
iyi günler hocalarım ve saygıdeğer avukatlarımız.öncelikle kendimi tanıtayım.ben 26 yasında yuksek lisans kimya bölümü öğrencisiyim.sorunumda şöyle ki :
Babamın bir arsası vardı ve kat karşılığı bu arsayı bir tane tanıdık ve cemaatten dedikleri bir mütahite verdi.sözleşmede imzalanmış.2011 yılında yapılan bu sözleşmede şöyle bir kısım varmış ruhsatı aldıktan sonra 1 sene içinde evi mütahit vermek zorunda aksi halde tazminat vermesi gerekiyormuş.fakat bu adam bunu ımzalarken tabı babamı kandırmış.yanı hemen vercem tarzı konuşmuş.ama yıl 2014 ne çakılı çivi var nede birşey var.haliyle bende artık ilgilenmem gerektiğini düşündüm ve buraya yazdım.babam geçen gün ihtarname çekmiş ve bir tane avukatla konusmus adam demişki anlaşın sözleşmeyi iptal edin yada ortak yol bulun lakin adam devamlı bugun yarın yapcam diyip hiçbirşey yapmıyor.ve bu yapılcak binada cogu daireyide satmış.babamda vekalet azli yapıp buna verdiği vekaleti alıcakmıs sanırım.sizce bu adım dogru bır adımmı? eminim daha once bu sorunla karşılaşan olmuştur.davamı açalım.dava açarsak sonuç ne olur.şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.ayrıca bu konuda kendi üniversitemdede hangi bölüm hocalarına danışsam daha faydali bilgi alabilirim ?
Cevap: Mütahit Kurnazlığı ve Oyalaması
Merhaba mygoodies.
Yazınızın biryerinde babanızın bir avukatla görüştüğünü belirtmişsiniz. Oradan devam etmeniz daha sağlıklı bence.
Okulunuzda da benzer olaylar başından geçmiş bir hocanız, sekreter, memur veya bir arkadaşınıza danışabilirsiniz. Bunun dışında kimya mühendisliği bölümünde buna cevap verebilecek bir hocanız yoktur.
ya okulda gerekırse hukuk bolumunden hocalara da danısabılırım.fakat ben ınanıyorumkı daha once bu sekıl sorunla karşılaşmış ınsanlar vardır.malesef mutahıtler bu ulkede guvenılcek en son kısıler olma yolunda son hız ılerlıyorlar.avukat konusuna gelınce evet avukatla konusuyor babamda ben hanı fıkır alısverısı olması anlamında sıze danısmıstım.
Alıntı:
mygoodies rumuzlu üyeden alıntı
2011 yılında yapılan bu sözleşmede şöyle bir kısım varmış ruhsatı aldıktan sonra 1 sene içinde evi mütahit vermek zorunda aksi halde tazminat vermesi gerekiyormuş.fakat bu adam bunu ımzalarken tabı babamı kandırmış.yanı hemen vercem tarzı konuşmuş.ama yıl 2014 ne çakılı çivi var nede birşey var.
Sanırım henuz inşaat ruhsatı alınmış değil.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım henuz inşaat ruhsatı alınmış değil.
yok daha alınmamış hocam.bu bir avantajmı dezavantajmı