Nafaka arttırımı dilekçesi nasıl yazılır? Nereye teslim edilecek,
merhabalar, iyi günler.
benim sorumsuz bir babam var, biz 6 aylıkken terkedip gitti başka bir kadınla evlendi. ogün bugündür belki 3-4 defa anca görmüşümdür yani yüzünü hatırlamam bile.
geçtiğimiz yıllarda(2007) bir nafaka davası açtık, biz 2 kardeşiz fakat 18 yaşını geçtiğimiz için diğer kardeşimde evlendiği için bize nafaka vermiyor. annem kendi için açtı. zaten o dönem verdiği ücret bile 120YTL idi hiç unutmam.
bir komşunun anneme akıl vermesiyle annem bir dava açtık avukat tanıdık idi. nasıl olsa kazanırız dedi, gelin açalım vs. baya para bağlatırız falan diye diye annemden aldı yetkileri. fakat avukat 5 kuruş para almayacağım demesine rağmen o dönem bizde totalde 1000 lira para aldı. ki davayı kazanmamıza rağmen.
şimdi nasıl kazandığımızı anlatayım, babam birazcık paralı olduğu için avukatı çok sağlam diye duydum. muhtemelen bizim avukat ile onların avukatı anlaşıp nafaka en düşük seviyede tuttular. ki babam borç göstertip durmuş. o dönem 60bin 'e araba alan adama 60TL nafaka verdirtiliyor. borç gösterdiği şey de 60BIN TL araba borcu. sonuç olarak 60YTL bağlandı. düşünebiliyor musunuz? 60YTL fakat o zamana kadar annem hiç nafaka davası açmamıştı 19 senedir bu ilkti.
bizim avukat beni çalışıyor olarak göstertip, diğer kardeşimi de parttime göstertip annemi de dedemden kalma ufak gecekondu da oturuyor gösteriyor. halbuki annem 2 kardeşiyle birlikte kalıyor ve o gece kondu dediği ev 5 mirasçısı var.
her neyse uzatmıyayım bu şekilde dava kazanıldı ama 60YTL bağlatıldı. allah belalarını versin diyip avukatla da bi güzel kavga edip sineye çektik. güya her yıl nafaka dilekçesi verip arttıracaktı ama parayı alıp şerefsizliğiyle kaldığı gibi hiç aramadı da.
fakat ben büyüdüm iş güç sahibi oldum çok şükür. yakın zamanda evlenicem de zaten, annem dedemden kalan emekli maaşını alıyor fakat ben evden gittikten sonra yetmeyebilir. kiradayız ve annem dayım ile kalacak.
60TL gibi komik bir rakamı 2007'den beri hala alıyor. ben bu işin bu kadar basit kalmasını istemiyorum, hakkımızı bu yaşadığımız dünyadada almak istediğim için bir şeyler yapmak istiyorum. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? nasıl dilekçe vereceğiz? tekrardan dava mı açacaz?
teşekkürler.
Cevap: Nafaka arttırımı dilekçesi nasıl yazılır? Nereye teslim edilecek,
Evet tekrar dava açmanız gerekecek.