Cevap: Seyyar Satıcı Sorunu?

Kamyonetli adamın esnaf muafiyeti  var mı ?, vergi veriyor mu araştırın...
Aksi taktirde haksız rekabet söz konusu...
http://www.verginet.net/dtt/11/Vergi...i-2012-91.aspx

Bildiğimiz kadarıyla başka bir köyde oda bakkal sahibiymiş, ama sattığı gıda ürünlerini herhangi bir hijyenik koşul sağlanmadan araba arkasında nasıl satabilir? Sattığı ürünün vergisini nasıl ödeyecek vs.

Köyden bir tanıdığınızla anlaşın...
Bu kişi gizli kamerayla bu adamdan biraz mal satın alsın. Malı satın alırken bu adamdan fiş istesin. Büyük ihtimalle adam fiş vermeyecek.
Sonra bu kamera kayıtlarını adama göndererek bir daha benim köyüme gelirsen bu kayıtları göstererek sana dava açarım uyarısı yapın...
yada,
Bu adamın köye gelişinde Maliye'nin gezici arabasıyla bu adama baskın yapın, sattığı malların fişini veriyor mu vermiyor mu?

Bu anlattığınız mantıklıda, biraz atraksiyonlu bir şey, bunun yasal olarak bir yolu mu yok mu yani, jandarmaya gidilse durum anlatılsa, onların devriye düzenleyerek gelip adamı suç üstü yakalamaları gibi, herhangi bir evrak gerekiyorsa onları sorması gibi veya yaptığı iş yasaksa burdan men etmeleri ceza kesmeleri gibi bir yaptırım yok mu.?

Yardımlarınızı Bekliyorum.!

Jandarmaya gittiniz mi hiç şikayet için, gittiyseniz ne dediler?

Yok gitmedik, burdan belki bi yönlendiren olur diye ilk önce foruma yazdım, daha sonra burdan çıkan sonuca göre yapıcaz artık ne yapıcaksak

Yukarıda bir yasal yol önerilmiş, 
maliyeye şikayet edin diye.