Bir Iki soru, Miras ilgili
Sayın Forum,
Beni gerçekten çok sıkan bir sorum var:
2011 babam vefat etti. Kız kardeşime o zaman zaten bir ev verilmişti. Diğer ev 2008 yılında benim üzerime geçilecekti, ancak kardeşim annemle beraber buna engel olmuştu.
Ben yasal hakkımı kullanarak bir dava açtım (tapu iptali) ve davayı kazandım. Kız kardeşimin evinden 3/8 payı bana verildi, geriye kalan 5/8’i kız kardeşime kaldı. Tanık ifadeleri sırasında mirasımı kaçırmak için bu işi annemle kız kardeşimin beraber hazırladıkları anlaşıldı.
Kız kardeşim mahkeme kararını temyiz etti fakat avukatım yine de kazanacağıma inanıyor.
Şimdi avukatımdan bağımsız foruma sormak istediğim soru. Düşünüp taşındım, ayrıca Türkçem yetersiz olduğu için herşeyi çevirtmek zorundayım.
Mevcut durum şöyle: babamın evinden 3/8 payım, kız kardeşimin 3/8, annemin ise 2/8 payı var.
Kız kardeşimin evinden bana 3/8 payı verildi, kız kardeşim 5/8’ini tutuyor.
Diyelim ki kardeşim ve annem iki evi bir paravan kişiye satmak amacıyla işbirliği yaparak bir izale-i-şüyu davası açıyorlar. Annemin ifadesinde diğer evin benim için öngörüldüğünü söylemesini dikkate alarak benim buna karşı yapabileceklerim nedir?
Mahkemeye, iki evdeki payları mahsup etme dilekçesini verebilir miyim? Böylece kız kardeşimin evindeki payımdan vazgeçerim, kız kardeşim da bana ait olması gereken evdeki payı verecek, herkes kendi evin sahibi kalabilir.
Ayrıca babamın bu evi bana vermek istediğine dair tanıklık edecek birçok insan var.
İki hanımefendinin son üç yıl boyunca ev klasöründeki hesaplarında sahtecilik yapıp benim ödediğim tutarları her zaman kardeşimin hanesini yazdıklarını da kanıtlayabilirim.
Açıkçası, davayı kazandıktan sonra, iki evdeki payımdan mahrum kalmaya hiç niyetim yoktur çünkü bir ev bana ait olacaktı.
Şayet öyle bir dava açıldıysa, onun iptalini isteyebilir miyim?
Dürüst cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarla
istenmeyen evlat
Cevap: Bir Iki soru, Miras ilgili
Merhaba,
biriniz yardımcı olur mı bu soruda?
saygılarla
Istenmeyen evlat
Cevap: Bir Iki soru, Miras ilgili
Alıntı:
istenmeyen rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
biriniz yardımcı olur mı bu soruda?
saygılarla
Istenmeyen evlat
Sn.istenmeyen evlat,
kızkardeşiniz ve anneniz, her iki evdeki hisslerine karşılık sizin diğer evdeki hisselerinizi vermenizi kabul ediyorlarsa , bu dediğiniz olabilir ancak, yoksa mahkemeye vereceğiniz onlar o evi alsınlar ben de bu evi alayım şeklindeki dilekçenizin bir anlamı olmayacaktır.
Böyle bir satış için dava açtıklarında, siz satın alırsanız dilediğiniz gibi olur, aksi halde yapabileceğiniz sadece olaya izleyici kalmak ve satıştan elde edilen gelirden hissenize düşen payı almak olabilecek ne yazık ki.
Göstereceğiniz şahitlerin de bir etkisi olamaz babanızın isteğini ıspatınıza gerek yok, nasıl ki babanız kendi isteğiyle sağ iken bir evi kızkardeşinize vermiş olmasına rağmen siz yapılan bu işlemi iptal ettirip o evden payınıza düşeni alabildiyseniz, onlar da yasal haklarını alma hakkına sahipler.