Internet üzerinden tehdit
Merhaba.İnternet üzerinden tanımadığım birinden mesaj geldi.Mesajda fotoğrafımı montajla çıplak hale getirip yayımlayabileceği ama eğer ona cam açarsam vazgeçeceği yazıyordu. Dediğine göre önceden çok kıza bunu yapmıştı ve yakalanmamıştı, bu işten para kazanıyordu. Cam açtım. Bir çeşit cinsel gösteri falan değildi ama açık seçik giyinmemi istemişti.İlk reddetsem de, tehditler yağdırdığı için "tamam" dedim...Hiçbir şekilde onu tatmin etmek istemedim.Fakat cam açtıktan sonra daha yoğun bir şekilde tehdit etmeye başladı. Dediğine göre kamera açtığım zamanı videoya almıştı ve eğer tekrar cam açıp ona bir gösteri yapmazsam yayınlayacağını söylüyordu. Görüntülerde en kötü bacaklarım görünüyordu ve göğüs dekoltesi vardı, yani aynı tip birini dışarıda görebilirsiniz.. Ayrıca o 20'li yaşlarda ben ise 14 yaşındayım. Ona bunu defalarca söyledim ve dinlemiyor. Kendi yüzünü göstermedi, gerçek sosyal medya hesaplarından birini bile atmadı, istediğim halde numarasını vermedi. Bunlardan birini istediğimde kızıp küfrediyor sürekli.Fake bile olabilir yani. İş adresini verdi ama ben doğruluğuna inanmıyorum, ki zaten gidemeyeceğimi de biliyor çünkü çok uzakta oturuyor. Tekrar cam açmadım ama hala tehditler alıyorum,artık depresyona girdim diyebilirim. Anneme ve babama da söyledim. Polise vermenin doğru olduğunu düşünüyorlar. Onu bir siteden engellesem tekrar yazıyor, kurtulamıyorum açıkçası. Bu yaptığının cezası nedir? Polise verirsem benim açımdan kötü bir şey olur mu (ileride okul seçimi olsun herhangi bir olayı etkiler mi) ? Gerçekten rahatsız olmaya başladım çünkü. Bir de, eğer şikayetçi olursam bilgisayarları da incelemeye alırlar mı? Ya arkadaş/aile gibi bağlantılı bireylerle de görüşülür mü? Aileme herşeyi anlattım zaten.
Cevap: Internet üzerinden tehdit
Savcılığa şikayette bulunun. Hangi siteden ya da sosyal platformdan görüşme olduğunu, zamanını, karşı tarafın kullanıcı ismini verin. IP numarasından yakalanırsa onun bilgisayar verileri incelenir sizin değil. Mağdur siz olduğunuz için ileride iş seçimi okul gibi seçimlerde karşınıza çıkmaz. Karşı tarafın eylemleri ağır bir suçtur, ceza alacaktır.
Cevap: Internet üzerinden tehdit
Bu tür çocuğa karşı cinsel istismar durumlarında tüm siteler yardım etmek zorunda facebook dahi bu tür durumda ip adresi veriyor. Savcılığıa suç duyurusunda bulunursanız ben bulabileceklerini ümid ediyorum ve bu tür bir şeye maruz kaldığınız için çok üzüldüm. Umarım hakettiği cezayı bulur.