Hizmet tespiti zaman aşımı
aynı işyerinde 2003-2014 tarihleri arasında 11 yıldır aralıksız olarak ilk 5i sigortasız sonraki 6 yıl sigortalı olarak günde 12 saat çalışıyorum. maaşım 1850tl fakat asgariden gösteriliyor ama bordro imzalatırmıyor maaşı elden alıyorum. hizmet tespit davası açabilirmiyim. elimde sigortasız çalıştığım yıllarda internetten satın aldığım 4 ürünün fatura adresi ve kargo adresi işyerimi gösteren işyeri ünvanı ve telefonuna varıncaya kadar yazan ve işyerinde kargodan teslim aldığım belgelerim var. 5 yıllık zaman aşımı beni etkilermi teşekkürler. halen aynı yerde çalışıyorum ne yapmalıyım
Cevap: hizmet tespiti zaman aşımı
avukat beyler kendim internette araştırma yapıp bişeyler buldum.
Kurumun sigortalının çalışmasından haberdar olması halinde 'hak düşürücü süre' sadece öğrenme tarihinden sonraki çalışmalar için uygulanmaz. Örneğin 2.9.1966 ile 18.5.1980 tarihleri arasında bir işverenin emrinde çalışan ancak kendisi için işe giriş bildirgesi 20.10.1974 tarihinde verilen sigortalı, 20.10.1974 ve 18.5.1980 tarihleri arasında herhangi bir dönemin tespitini dava açma süresine bağlı kalmadan her zaman isteyebilecek, bundan önceki çalışmaları için ise dava açma süresi o dönemdeki yasa hükmü uyarınca 31.12.1985 tarihinde sona ermiş olacaktır. yani hizmet tespit davası açıp ispatlarsam. ilk 5 yıllık sigortamı yaptırabilim. bu konuda yorumlarınızı alabilirmiyim.
Cevap: hizmet tespiti zaman aşımı
Hizmet tespiti için 5 yıllık dava açma süresi işten ayrıldıktan sonra başlar. Sigortasız çalıştığınız döneme ilişkin belgeleri ve aynı işyerinde ya da civar yerlerde çalışan tanık bilgilerini en azından telefon numaralarını kaybolmayacak bir yere kaydetmeniz ya da mail adresinizde bulundurmanızın faydası olacaktır.