Bir aylık hırsızlık görüntüleri var
arkadaşlar merhabalar yeni kayıt oldum.
esnafız, bir personelimiz marketimizden para ve ürün çalmaktadır. abisine eniştesine arkadaşına ve amcasının oğluna ürün verip dışarda sattırmaktadır.
elimizde sadece 1 aylık görüntüler var şimdilik ama bu 1 ayın içinde hergün para ve ürün çalıyor.. bu şahıs yanımızda 9 aydır sigortalı çalışıyordu. şimdi savcı ya verdik görüntüleri avukat aracılığıu ile 1 ay oldu vereli hala bir sonuç çıkmadı.
sorum ise şöyle bu şahıs tutuklanırmı yoksa hir bir ceza almazmı? durumu ne olabilir. bir aylık hırsızlık yaparken para çalarken görüntüleri var elimizde.
yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler...
Cevap: bir aylık hırsızlık görüntüleri var
Delillerin incelenmesi dosyanın hazırlanması şüphelinin ifadesi vs derken Adli tatil girdi araya. Büyük bir ihtimalle Eylül ayı sonlarına doğru bir sonuç gelir.
peki ceza alırmı tutuklu yargılanırmı? şu anda üzerinde arsa ve arabası var biz bir ay öncesinden davayı açtık onları satar yada devrederse geri alma durumumuz olabilirmi?
Görüntüler tek başına delil olurmu? kameranın nerelerde olduğu açıları gibi Bu görüntünün nasıl olduğuna ve karşı tarafın savunmasına bağlı. Nihayetinde bu sizin çalışanınız. İşyerinin muhteviyatı ne bilmiyorum, ama Çalışanın görevleri arasında mal alma verme para tahsil etmek, ödeme yapmak gibi görevleri varmı? Aranızda işten çıkarmak vs gibi sorunlar varmı? Bunların hepsi irdelenmeli. Kasada kamera vardır. personel para alırken gürülür ama çalışan evet o parayı aldım fakat almamı patronum söyledi, yemek yaptırdım yada kamera açısının olmadığı alandaki patronuma verdim gibi beyanlarda bulunabilir.
Üzerine kayıtlı gayrimenkulleri sizle çalışmaya başladıktan sonra mı edinmiş?
öncelikle arabasını bizim yanımızda çalışırken aldı.
şöyle bir durum var marketteki görevi market içinde ürün yerlerini değiştirmeye yetkili yani ürünleri kule yapar kuleyi kaldırır bu şekilde. birde parayı resmen çaldığı gizleyerek cebine koyduğu görüntüler var yani zaten biz istediğimiz kasadan alıyorz ve kasa defterine yazıyor öyle bir durum söz konusu değil.
birde bu şahsı çağırdık konuştuk sesli ve görüntülü kamera kaydı var suçunu itiraf etti yani hırsızlık yaptığını itiraf etti ama biz görüntüleri inceleyince çok fazla malzeme çaldığını öğrendik para da dahil yaklaşık 250 bin tl civarında ama sadece 1 aylık görüntüler var.
ikinci kez çağırdık önce anlaştık ertesi sabah vaz geçti bizde davacı olduk iki adet dava açıldı
birisi güveni kötüye kullanma diğeri ise hırsızlıktan. umarız ceza alır. aksi taktirde zaten haber kanalları ile görüştüm görüntüleri yayacağız.
- - - Updated - - -
örnek para çalma görüntüsü yüklemeye çalıştım ama yüklemedi tekrar deneyeceğim
- - - Updated - - -
bunun gibi çok var bu sadece bir tanesi.
https://www.youtube.com/watch?v=XbwYxcpfqww
bir inceleyin buradan nasıl çaldığını görebilirsiniz.
Cuma günü ifade vermeye gittik. Yukarı bahsettiğim konu ile ilgili 5 kişi hakkında yakalama kararı çıktı.
Şimdi ne olacak?
Anladığım kadarıyla Organize suç kapsamına alınmış.
Bende öyle tahmin ediyorum. Ama henüz bir sonuç yok. Ifademizde 35 günlük organize olarak işi yürüttüğü görüntüleri var olduğunu söyledik. sürekli telefon ile döndürüyor telefon açıyor konuşuyor daha sonra ürünleri hazırlıyor ücretsiz kasadan fiş çıkartmadan para almadan hatta bazı müşterilerimizden para alarak ve fiş çıkartmayarak ürün veriyor. Umarım tutuklu yargılanırlar. Yaklaşık 250 bin tl zararımız var.