Cevap: Hatalı yapım ve tadilat
Alıntı:
angel22582 rumuzlu üyeden alıntı
kiralanmadan önce ev tadilat görmüş boya badana laminant ve kapılar değişmiş koridor ve balkon fayansı yapılmış fakat fayanslar diğer fayansın üzerine döşenmiş bu sebeple balkon tabanı yükselmiş ve doğal olarak balkona girişte sorun yok ama odaya girerken kapı alçak kalıyor... bu konuda ev sahibi bi uyarı yapmadı ama ben o kapıya kafamı fena çarptım bu konuda elimde her türlü sağlık raporu var ev sahibinin cezasını çekmesi için ne yapmalıyım...
Ne kadar zamandır o evde oyurmaktasınız?
15 eylül 2013 tarihinde oturmaya başladım çarpma kasım ayında oldu tadilat benden önceki kiracı çıkınca yapılmış kontratım bir yıl 6 ay tedavi gördüm işime gidemedim...
Şikayetçi olduğunuz bunu yapan usta mı, ev sahibimi, yapılırken başında duran eski kiracı mı, yoksa fayansları kırmadan üzerine döşeyin diye ustaya akıl veren biri mi bilmiyorum.Balkonun fayansını yüksek yapmışlar bende başımı çarptım iddiasıyla bizim tazminat ve ceza hukukumuzda bir yere varılamayacağı açıktır.Tazminat hukukunun çok geliştiği batı ülkelerinde dahi bundan bir şey çıkarmak uç bir örnek olurdu(oralarda tazminat alabilmek için düşmeye, bir tarafını kırmaya çalışan insanlar bile var).Genede bir şey çıkmayacağını görmek için(artık karakola mı gideceksiniz yoksa savcılığa mı yada tazminat davası gibi bir şey mi düşünüyorsunuz ancak tazminat davaları masraflı ve teknik davalardır) hukuki girişimlerde bulunabilirsiniz tabi ki.Geçmiş olsun.
ayağı kayıp düşen kişinin giydiği ayakkabının kaygan tabanlı olup olmadığına bakılmaksızın tazminatını alıyorsa. balkona çıkarken zeminden 176cm balkondan içeri girerken 171cm olan balkon kapısı hakkında da bi işlem yapılır heralde diye düşündüm..
Alıntı:
angel22582 rumuzlu üyeden alıntı
ayağı kayıp düşen kişinin giydiği ayakkabının kaygan tabanlı olup olmadığına bakılmaksızın tazminatını alıyorsa. balkona çıkarken zeminden 176cm balkondan içeri girerken 171cm olan balkon kapısı hakkında da bi işlem yapılır heralde diye düşündüm..
Geçmiş Olsun,
176 Cm kapı yüksekliği de zaten şu anki standartların da altındadır. Fayans ve laminat yapımıda 5 cm gibi bir kod farkı yaratmaz. Zemin fayanslarının üstüne yeni bir zemin kaplaması yapılırken genelde eski zemin kaldırılmaz. Bu hem gereksiz hemde zahmetli ve maliyetli bir işlemdir. Eski fayans üzerine yeni kaplama arasında 1 cm gibi fark eder.
Evi tutarken bunu farkedip tutmayabilirdiniz. Kaldıki zaten 2 ay sonra kafanızı çarpmışsınız ve hala o evde oturmaktasınız. 8 Aydır da hiç kafanızı çarpmamışsınız. Demekki her zaman çarpmayabiliyorsunuz.
Bu ülkede kemik kırığı şeklinde darp edilen(yani bilerek ve isteyerek kafası-burnu kırılan) kişiler 2binTL-3bin TL tazminat alıyorken(elbette ceza davası ayrıca görülür) böyle bir şeyden bir şey çıkması çok mümkün değil(sizin durumunuzda ceza davalık zaten bir şey yok).Ayrıca ÜLKEMİZDE ayağı kayıp düşüp kim kimden tazminat almış ben onu da ne gördüm ne duydum.Biz herkes için yazmış olalım siz gene bildiğiniz yere başvurun.Kolay gelsin.
çarpma sonucu 6 ay tedavi mi gördünüz?