Haksız tahrik kasten yaralama hakaret delil
arkadaşlar,öğrencilik yaparken çalıştığım işyerinden ilişiğimi kesince patronla kapıştık.hastaneden kırık raporu almış, adli tıp ise hafif derecede kırık olduğuna kanaat getirmiş. ifademde adamın tehdit ve hakaret ettiğini söyledim.tanık olarak kimsem yok.kamera kaydını da polisten istemedim.duruşma eylül ayında. sizce yargılanırken ne yapmalıyım? yargılama sonucu ne gibi ceza çıkabilir ?
Cevap: Haksız tahrik kasten yaralama hakaret delil
Duruşmadan önce yazılı beyan verin ki mahkeme kamera görüntülerini istesin. Tanığınız yoksa tek deliliniz bu. Mümkünse avukatla takip ettirin, doğrudan müştekiye çapraz soru sorsun ya da imkanı yoksa siz hakim aracılığı ile sordurtun, bu sayede karşı tarafında sizi tahrik edici eylemlerde bulunduğunu duruşmada sıkışıp anlatabilir. Ceza çıksa da en azından erteletme veya geriye bırakma imkanı doğuracaktır.
sayın Çimenoğlu,kamera görüntüleri kalmış mıdır 4 ay geçti? bir de avukat tutma imkanım olmadığından hakimle ben iletişime geçtiğimde ne yapmamı önerirsiniz?
Alıntı:
aydınlıkgün rumuzlu üyeden alıntı
sayın Çimenoğlu,kamera görüntüleri kalmış mıdır 4 ay geçti? bir de avukat tutma imkanım olmadığından hakimle ben iletişime geçtiğimde ne yapmamı önerirsiniz?
Hiç bir şey yapmamaktan iyidir. Duruşma günü gelmeden önce dosyaya yazılı beyanda bulunun, görüntüleri istedin. Olayı da güzel güzel anlatan yazılı bir beyanınınız da dosyada bulunsun. Ayrıca CMK dan her zaman ücretsiz avukat isteme hakkınız var.
sayın avukat yazılı savunmayı dosyaya duruşmadan birkaç gün önce versem kabul görür mü? avukatı da ne zaman ve nasıl isteyebilirim ?
Siz de ona hakaret ve tehdit davası açın...
soyut ifademden başka delilim yok ama
Benim bir yakınımın başına aracıyla yolda giderken biri yolu kesiyor ve arabadan indirmeye çalışıyor.yakınım arabadan inmeden ne yapıyodum sen diye bağırınca şahıs arabanın kapısına yönelip dur ş.....z diye bağırıp kapıya yöneliyor yakınım araçtan indiğinde şahsın elini beline götürmesi üzerine şahsı itiyor şahıs yer düşüp kalktığında ana avret küfür edince dayanamayıp kavga ediyor şahısta kırık kemik ve duyma kaybı var ve sicili bozuk biri yakınımın ise sicili temiz bu durumda ceza alır mı?ne kadar ceza alır?